Skip to main content

Παγκόσμια Ημέρα Ξενώνων και Παρηγορικής Φροντίδας: Πόσοι έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης;

Εκατομμύρια οικογένειες και φροντιστές θρηνούν τις απώλειες, πολλοί από αυτούς χωρίς καν να τους έχει δοθεί η ευκαιρία να πουν «το τελευταίο αντίο»

“Ο Πλανήτης πενθεί. Φέτος, στην Παγκόσμια Ημέρα Ξενώνων και Παρηγορικής Φροντίδας, καλούμε τις κυβερνήσεις, τους φορείς χάραξης πολιτικής και τους παρόχους υπηρεσιών να δώσουν προτεραιότητα και να εφαρμόσουν εθνικές στρατηγικές δημόσιας υγείας για τους πενθούντες πληθυσμούς”. Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Εταιρία Θεραπείας Πόνου και Παρηγορητικής Φροντίδας (ΠΑΡΗΣΥΑ) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα που τιμάται στις 8 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με την ΠΑΡΗΣΥΑ, τα τελευταία δύο χρόνια έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 6 εκατομμύρια θάνατοι λόγω της πανδημίας του COVID. Εκατομμύρια οικογένειες και φροντιστές θρηνούν τις απώλειες, πολλοί από αυτούς χωρίς καν να τους έχει δοθεί η ευκαιρία να πουν «το τελευταίο αντίο» στα αγαπημένα τους πρόσωπα. Αν συνυπολογίσουμε τις άλλες ασθένειες και τους πολέμους, η κατάσταση στον παγκόσμιο πληθυσμό είναι τραγική.

Διαβάστε περισσότερα στο e-farmako.gr