Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022
x

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ιατρικής Ένωσης αναμένει ότι τα θύματα της covid θα διπλασιαστούν στη Γερμανία μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες.

O πρόεδρος της Παγκόσμιας Ιατρικής Ένωσης, Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι, προειδοποιεί για την εμφάνιση επικίνδυνων παραλλαγών του κορωνοϊού.

«Η μεγάλη μου ανησυχία είναι ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια μετάλλαξη που θα είναι τόσο μολυσματική όσο η Δέλτα και τόσο επικίνδυνη όσο ο ιός Έμπολα», είπε ο Μοντγκομερι σε συνέντευξή του στις εφημερίδες του ομίλου μέσων ενημέρωσης Funke.

«Η νέα νοτιοαφρικανική μετάλλαξη Όμικρον είναι ένα καλό παράδειγμα ότι δεν πρέπει να δοθεί η ευκαιρία στον ιό να μεταλλαχθεί. Για να αποφευχθούν περαιτέρω παραλλαγές, θα είναι απαραίτητο να εμβολιάζεται ο κόσμος για τα επόμενα χρόνια, είπε ο Μοντγκόμερι.

O πρόεδρος της Παγκόσμιας Ιατρικής Ένωσης αναμένει ότι τα θύματα της covid θα διπλασιαστούν στη Γερμανία μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες. «Θα μπορούσαμε να έχουμε 700 και 800 νεκρούς κατά τη διάρκεια της εβδομάδας του Αγίου Νικολάου», είπε. «Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για το γεγονός ότι την ημέρα της επίσημης εκλογής του Όλαφ Σολτς ως καγκελάριου, οι αριθμοί θα είναι δραματικά υψηλοί», είπε ο Μοντγκόμερι.

Ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου ζήτησε αυστηρή μείωση των επαφών και κλείσιμο των χριστουγεννιάτικων αγορών σε όλη τη Γερμανία προκειμένου να μειωθεί ξανά η καμπύλη μόλυνσης.

«Όλα τα μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού που εξακολουθούν να λαμβάνονται - ακόμη και περιορισμοί επαφών ή lockdown - θα αρχίσουν να ισχύουν μόνο με καθυστέρηση δύο εβδομάδων», τόνισε.

Η επίπτωση των επτά ημερών σε εθνικό επίπεδο στη Γερμανία που δείχνει τον αριθμό των νέων μολύνσεων ανά 100.000 κατοίκους, καταγράφει νέα υψηλά καθημερινά, εδώ και σχεδόν τρεις εβδομάδες.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ