Skip to main content

Παγωμένη η αναβάθμιση του λιμένα Ουρανούπολης-Παρέμβαση στη Βουλή

Χωρίς καινούργιες λιμενικές υποδομές παραμένει το λιμάνι που αποτελεί την πύλη εισόδου για τη Μοναστική Κοινότητα του Αγίου Όρους.

Πλήρη αδράνεια στο ζήτημα της εκκίνησης και ολοκλήρωσης των έργων στο λιμάνι και το παραλιακό μέτωπο της Ουρανούπολης Χαλκιδικής διαπιστώνει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κυριακή Μάλαμα.

Η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης προέβη σε παρέμβαση στη Βουλή ζητώντας τα σχετικά έγγραφα από τα συναρμόδια  υπουργεία, ώστε να διασαφημιστεί που έχει κολλήσει το σημαντικό έργο για το λιμάνι της Βορειοανατολικής Χαλκιδικής.

Όπως επισημαίνεται στην ερώτηση της κ. Μάλαμα, οι συγκεκριμένες λιμενικές υποδομές αποτελούν την πύλη εισόδου στο Άγιο Όρος, από όπου διέρχονται εκατοντάδες χιλιάδες επιβάτες κάθε χρόνο.

Από το 2015 μέχρι και το 2019 προχώρησαν μια σειρά από απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες, οι οποίες εκκρεμούσαν επί χρόνια, όμως από το 2019 κι έπειτα τα έργα κυριολεκτικά "πάγωσαν". Στο πλαίσιο αυτό η Κυριακή Μάλαμα καλεί τους αρμόδιους Υπουργούς να σταματήσουν να αδιαφορούν για το κρίσιμο αυτό θέμα, ενώ τους καλεί να καταθέσουν στην Ολομέλεια κι όλα τα σχετικά με το θέμα και την εξέλιξη του έγγραφα, για να ενημερωθούν οι πολίτες ως προς το εάν η κυβέρνηση ενδιαφέρεται ή αδιαφορεί για το λιμάνι και το παραλιακό μέτωπο της Ουρανούπολης.