Skip to main content

Παγώνη: Έκκληση για εμβολιασμό - Ας κάνουν και στον τόπο διακοπών τους

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας - Πειραιά προειδοποίησε ότι αν μείνουν χαμηλά τα ποσοστά εμβολιασμού, θα περάσουμε ένα δύσκολο φθινόπωρο

Με τη μετάλλαξη Δέλτα θα είναι δύσκολα τα πράγματα για τους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 50 ειδικά αν έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα, τόνισε, η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας - Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.

Η κ. Παγώνη έκανε έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν λέγοντας στον ΣΚΑΙ ότι με αυτή τη νόσο δεν παίζουμε, η μετάλλαξη Δ είναι πολύ επιθετική και μεταδοτική σημειώνοντας πως είναι όπως η ανεμοβλογιά (το ίδιο μεταδοτική). «Ιατρικά τρέχει άρα εμείς πρέπει να τρέξουμε μπροστά και περισσότερο» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε μάλιστα ότι μπορούν οι πολίτες να κάνουν την πρώτη δόση πριν φύγουν για διακοπές και τη δεύτερη να την κάνουν ακόμα και στον τόπο διακοπών τους.

Συμφωνά με την κα Παγώνη, το ποσοστό που πρέπει να φτάσει ο εμβολιασμός του πληθυσμού για να αισθάνεται κάποιος ασφαλής είναι πάνω από 80%.

Εκτίμησε ότι αν τρέξουμε μπορούμε να το πετύχουμε περίπου στις 15-20 Σεπτεμβρίου.

Σχετικά με το ενδεχόμενο να νοσήσουν οι εμβολιασμένοι πολίτες, δήλωσε ότι μπορεί να νοσήσουν ελαφρά αλλά προστατεύονται από την εισαγωγή σε ΜΕΘ.

Όπως δήλωσε στη χωρά μας υπάρχει ένα περιστατικό εμβολιασμένου με εισαγωγή σε ΜΕΘ αλλά σημείωσε ότι πρέπει να ελεγχθεί και το ιατρικό ιστορικό του συγκεκριμένου ατόμου.

Η κα Παγώνη προειδοποίησε ότι αν μείνουν χαμηλά τα ποσοστά εμβολιασμού, θα περάσουμε ένα δύσκολο φθινόπωρο και δύσκολο χειμώνα και θα πιεστεί ξανά το σύστημα υγείας. Σημείωσε μάλιστα ότι πρόκειται για ένα σύστημα υγείας που έχει περάσει τα πάνδεινα.