Skip to main content

Παγώνη: Ένα μήνα μετά τη β΄δόση εμβολίου τα τεστ αντισωμάτων

Για να φτάσουμε στο 100% της ανοσίας μετά τον εμβολιασμό θα πρέπει να περάσει ικανό διάστημα μετά τη δεύτερη δόση, σύμφωνα με την πρόδρο της ΕΙΝΑΠ.

Στα τεστ αντισωμάτων αλλά και στην επιστροφή στην κανονικότητα αναφέρθηκε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Η κα Παγώνη, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ξεκαθάρισε ότι μετά και τα όσα ανακοινώθηκαν χθες, επιστρέφουμε στην καθημερινότητα σε ένα μεγάλο ποσοστό περίπου στο 80%, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να επαναπαυόμαστε καθώς ο κορωνοϊός είναι ακόμη εδώ.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι ο εμβολιασμός είναι αυτός που θα μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε την πανδημία, αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τα μέτρα προφύλαξης γιατί η ανοσία που μας προσφέρει ο εμβολιασμός θέλει χρόνο για να επιτευχθεί και για να φτάσουμε στο 100% θα πρέπει να περάσει ικανό χρονικό διάστημα μετά και από τη δεύτερη δόση.

Ερωτηθείς για τα τεστ αντισωμάτων που θέλουν να κάνουν πολλοί εμβολιασμένοι ώστε να διαπιστώσουν αν έχουν επιτύχει την ανοσία, τόνισε ότι δεν υπάρχει λόγος για να γίνει αυτό, αλλά στην περίπτωση που κάποιος θέλει να το κάνει θα πρέπει να περιμένει περίπου 1 μήνα μετά και τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Συμπλήρωσε δε πως τα αντισώματα δεν θα είναι το ίδιο υψηλά σε όλους τους εμβολιασμένους, αλλά αυτό δεν πρέπει να τους ανησυχεί και πρόσθεσε πως αυτό που έχει σημασία τώρα, είναι να πειστούν και όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη να το κάνουν.