Skip to main content

Παγώνη: Κάτω από 40% η εμβολιαστική κάλυψη πόλεων της Β. Ελλάδας, στο 90% οι ΜΕΘ

«Υπάρχουν πόλεις στην βόρεια Ελλάδα, οι οποίες έχουν εμβολιαστική κάλυψη κάτω από το 40%, γιατί δεν έχουν πειστεί», είπε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Καμπανάκι για τα επιδημιολογικά δεδομένα στη Βόρεια Ελλάδα έκρουσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

«Όλη η βόρεια Ελλάδα κοκκίνισε. Υπάρχουν πόλεις στην βόρεια Ελλάδα, οι οποίες έχουν εμβολιαστική κάλυψη κάτω από το 40%, γιατί δεν έχουν πειστεί. 1/3 κρούσματα σε ορισμένες περιοχές της βορείου Ελλάδας είναι παιδιά. Πιέζεται το σύστημα. Πάνω από 90% καλυμμένες είναι οι ΜΕΘ στη βόρεια Ελλάδα. Αν καλυφθεί το 10% πού θα πάει ο κόσμος να νοσηλευτεί;» τόνισε η γιατρός, μιλώντας στο MEGA.

Όσον αφορά στην συνάντηση που είχε χθες η ΕΙΝΑΠ με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, η κ. Παγώνη σημείωσε ότι ζήτησαν από τον υπουργό την επανέναρξη των τακτικών χειρουργείων, καθώς υπάρχουν μεγάλες αναμονές.

«Να εξυπηρετηθούν τα τακτικά χειρουργεία κανονικά» – υπήρξε μείωση χειρουργείων έως 80%. Δεν μπορούμε να είμαστε νοσοκομεία μιας νόσου» τόνισε.

Τέλος, η γιατρός αναφέρθηκε στην χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου, η οποία ξεκίνησε για τους υγειονομικούς και τους άνω των 60.

«Η τρίτη δόση βοηθά πάρα πολύ, ειδικά στους ανοσοκατασταλμένους. Αυξάνει πολύ τα αντισώματα» είπε.

«Να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και να πάνε να εμβολιαστούν. Εάν αυτό δεν το συνειδητοποιήσουν θα τρέχουμε να φτάσουμε το τοίχος ανοσίας. Μπροστά ο κορωνοϊός και πίσω εμείς» πρόσθεσε.