Skip to main content

Παγώνη: Με το αντιικό χάπι εξασφαλίζεται έως και 90% προστασία από νοσηλεία ή διασωλήνωση

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ είπε πως δεν υπάρχει διασωληνωμένος ασθενής με τριπλό εμβολιασμό από την Όμικρον παρά μόνο ανεμβολίαστος.

Σε σκληρά επίπεδα παραμένουν οι σκληροί δείκτες των θανάτων και των διασωληνωμένων, όπως τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

«Οι άνθρωποι που είναι εκεί είναι με πολλές επιπλοκές, αλλά και με τη μετάλλαξη Δέλτα» σημείωσε και διευκρίνησε πως δεν υπάρχει διασωληνωμένος ασθενής με τριπλό εμβολιασμό από τη μετάλλαξη Όμικρον. «Υπάρχει ανεμβολίαστος ασθενής με Όμικρον» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την ίδια, τα κρούσματα αναμένεται να μειωθούν τις επόμενες ημέρες θα φανούν και τα αποτελέσματα του -άτυπου- lockdown λόγω του καιρού, καθώς δεν υπήρχε μεταδοτικότητα. Κάτι που όπως σημείωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ οδήγησε και τα μέλη της επιτροπής να ξεκινήσουν την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

Παράλληλα, η Ματίνα Παγώνη αναφέρθηκε και στο φάρμακο για τον κορωνοϊό, που όπως τόνισε θα φέρει σημαντικά αποτελέσματα στην καταπολέμηση της Covid-19. «Ευτυχώς ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έδωσε έγκριση για το αντιιικό φάρμακο της Pfizer, που αν νοσήσει κάποιος και το λάβει τις πρώτες ημέρες, θα έχει μια ασφάλεια έως 90% να μην νοσηλευτεί ή να μπει σε ΜΕΘ» σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να λαμβάνεται μόνο με τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού.

Παράλληλα, ανέφερε πως παραμένει στο σπίτι της στο Χαλάνδρι η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ η οποία εδώ και μέρες δεν μπορεί να πάει στο νοσοκομείο. Όπως είπε παραμένει αποκλεισμένη στα σύνορα Χαλανδρίου – Πολυδρόσου, όπου είναι όλοι οι δρόμοι κλειστοί, πλην του κεντρικού οδικού άξονα. «Έκανα μια προσπάθεια να βγω πεζή, αλλά είναι παγοδρόμια, όλοι οι δρόμοι και είναι επικίνδυνο» τόνισε και πρόσθεσε πως είναι αδύνατον να φτάσει στο νοσοκομείο όπου εργάζεται.

«Συνάδελφοι που δεν μπορούσαν να φτάσουν στα σπίτια τους, έμειναν στα νοσοκομεία και έκαναν δύο και τρεις βάρδιες σερί» πρόσθεσε η Ματίνα Παγώνη, ενώ συμπλήρωσε πως με την πληρότητα των νοσοκομείων οι γιατροί και οι νοσηλευτές δεν είχαν ούτε κρεβάτι να ξεκουραστούν.

«Έχουμε ολοκληρώσει νοσηλίες και δεν μπορούμε να δώσουμε εξιτήρια γιατί οι άνθρωποι δεν μπορούν να φτάσουν σπίτι τους» πρόσθεσε στο Mega. Υπογράμμισε ότι οι εφημερίες συνεχίζονται κανονικά και το προσωπικό πρέπει να βρει τρόπο να έχει διαθέσιμες κλίνες για τα νέα περιστατικά.