Skip to main content

Παγώνη: Τι θα γίνει με τη μουσική στην εστίαση και τους γάμους

Η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών τόνισε ότι υπάρχει ένας φόβος σε 15 ημέρες αν δεν προσέξουμε να δούμε τα κρούσματα να αυξάνονται

Για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας αλλά και την νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται από σήμερα μετά την άρση των μέτρων του lockdown, μίλησε η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών, Ματίνα Παγώνη.

Όπως είπε στο MEGA το πρωί της Παρασκευής, απαντώντας στο αν θα πρέπει να αναμένουμε αύξηση των κρουσμάτων στα τέλη του μήνα «εμείς θα προσπαθήσουμε το ποτάμι να μη γυρίσει πίσω, αυτός είναι ο στόχος όλων μας. Ήδη τις τελευταίες ημέρες υπάρχει προσοχή από όλους. Βεβαίως υπάρχει ένας φόβος και όλοι σκεπτόμαστε ότι μπορεί σε 15 ημέρες αν δεν προσέξουμε να δούμε τα κρούσματα να αυξάνονται. Στα νοσοκομεία τις τελευταίες ημέρες έχουν μειωθεί οι εισαγωγές, ενώ με αργούς ρυθμούς μειώνονται και οι διασωληνωμένοι. Ο αριθμός των νοσηλευόμενων με κορωνοϊό επίσης έχει μειωθεί αρκετά».

Σχετικά με το αν η Ελλάδα μπορεί όντως να είναι ένας ασφαλής προορισμός για τους τουρίστες, η κυρία Παγώνη τόνισε ότι «έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στους Έλληνες. Ξέρουν πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν, πέρασαν πολύ δύσκολα ένα χρόνο. Νομίζω ότι όλοι θα είμαστε πολύ προσεχτικοί από εδώ και πέρα».

«Κανένας εστιάτορας, ξενοδόχος δε θέλει να γυρίσει πίσω, να κλείσει τα μαγαζιά του και να πάμε στις καταστάσεις που ήμασταν. Εμείς σαν υγειονομικό προσωπικό θα συνεχίσουμε να βοηθάμε όσο μπορούμε. Πιστεύω ότι είμαστε ασφαλείς γιατί θα προσέξουμε. Έχω εμπιστοσύνη στον Έλληνα. Περιμένουμε την αύξηση του ιικού φορτίου, είναι αναμενόμενο. Τέλος Ιουνίου, βάσει του σχεδιασμού για τα εμβόλια, θα έχουμε φτάσει στο ποσοστό του 50% που θα φέρει τη σχετική ανοσία».