Κυριακή 26 Ιουνίου 2022
x

ΠΑΓΩΝΗ: ΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΘΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΥΣΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ μίλησε για τις αλλαγές που έρχονται στη χώρα σχετικά με την αναστολή ορισμένων μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού.

Το τέλος της επίδειξης των πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης στη χώρα μας, αλλά και κατά την είσοδο στην Ελλάδα από το εξωτερικό, από την 1η Μαΐου, σήμανε η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων που συνεδρίασε την Πέμπτη.

Η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη κλήθηκε να σχολιάσει τη χαλάρωση των μέτρων στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA λέγοντας αρχικά: «Οι μάσκες προς το παρόν θα παραμείνουν, θα δούμε μέχρι πότε και πού. Ακόμα έχουμε διψήφιους αριθμούς θανάτων και τριψήφιο αριθμό διασωληνωμένων. Ο κορωνοϊός είναι ακόμη εδώ. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Καλά κάνουν και μειώνονται τα μέτρα, αλλά οι μάσκες είναι σημαντικές», τόνισε η κ. Παγώνη.

Σχολιάζοντας το κατά πόσο η άρση των μέτρων είναι μια «νίκη» των ανεμβολίαστων, η ίδια είπε ότι «Αν δεν υπήρχαν οι άνθρωποι που εμβολιάστηκαν, και δεν είχαμε φτάσει στα ποσοστά εμβολιασμού που φτάσαμε, ξέρετε πόσους θανάτους θα είχαμε; Κάποιοι άνθρωποι εμβολιάστηκαν, τήρησαν τα πρωτόκολλα, και πήγαμε μπροστά».

Μιλώντας σχετικά με την υποχρέωση του ανεμβολίαστου εργαζόμενου για ένα rapid test την εβδομάδα, η κ. Παγώνη εξήγησε ότι «το ένα rapid test για τον ανεμβολίαστο εργαζόμενο γίνεται επειδή μπορεί να είναι ασυμπτωματικός και στο χώρο που βρίσκεται να μεταδίδει. Η Όμικρον 2 είναι πολύ μεταδοτική».

«Αρκετοί φίλοι μου μού λένε μήπως λόγω της τουριστικής περιόδου χαλαρώσουν τα μέτρα και την πατήσουμε; Και μετά ξαναβγούν οι αστυνομικοί και γίνουμε εμείς οι κακοί της παρέας; Αλλά πιστεύω ότι η επιτροπή που χειρίζεται την κατάσταση, κάτι ξέρουν παραπάνω από εμάς», σημείωσε εκφράζοντας τον προβληματισμό του ο ΓΓ των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος.

Καταλήγοντας η Ματίνα Παγώνη σημείωσε ότι «Παρακινδυνευμένο είναι πάντα το ότι γίνεται άρση μέτρων. Τώρα θα δοκιμαστούμε και θα δούμε τι θα γίνει. Αν ήταν στο χέρι μου δε θα έκανα ακόμα άρση μέτρων. Έχω πει ότι η μάσκα δεν πρέπει να βγει την 1η Ιουνίου. Το πιστοποιητικό θα το κρατούσα τουλάχιστον μέχρι τις 15 Ιουλίου».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ