Πέμπτη 6 Μαΐου 2021
x

ΠΑΓΩΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΝΕΟΤΕΡΑΣ ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΜΕ JOHNSON & JOHNSON

Ο επικεφαλής της επιχείρησης «Ελευθερία» σημείωσε πως δεν θα γίνουν εμβολιασμοί με το εμβόλιο της εταιρείας μέχρι την ενημέρωση του EMA.

Δεν θα γίνει κανένας εμβολιασμός από την προσεχή Δευτέρα με τα εμβόλια της Johnson & Johnson, παρόλο που παρελήφθησαν πάνω από 30.000 δόσεις, γνωστοποίησε μιλώντας στην τηλεόραση του Mega ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και επικεφαλής της επιχείρησης «Ελευθερία», Μάριος Θεμιστοκλέους.

«Δεν θα γίνουν τα συγκεκριμένα εμβόλια μέχρι να έχουμε νεότερη ενημέρωση από τον EMA» δήλωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι δεν είχε προγραμματιστεί κάποιο ραντεβού για τα εμβόλια της εν λόγω εταιρείας.

Διαβάστε σχετικά: Την Τρίτη θα παρουσιάσει ο EMA τα συμπεράσματα για το εμβόλιο της J&J

Σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca, τόνισε ότι υπήρχε πρόβλημα λόγω των διαφορετικών αποφάσεων που είχαν οι ευρωπαϊκές χώρες, όμως τα επιστημονικά δεδομένα είναι ξεκάθαρα ότι τα οφέλη του εμβολιασμού είναι περισσότερα από τον μη εμβολιασμό και τους κινδύνους που έχει κανείς αν νοσήσει από Covid. «Είδαμε όμως ένα μεγάλο ποσοστό όσων είχαν κλείσει ραντεβού με AstraZeneca να μην το ακυρώνει» πρόσθεσε ο κ. Θεμιστοκλέους, υπογραμμίζοντας ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού θα συνεχιστεί κανονικά.

Τέλος, σχετικά με την εξέλιξη των εμβολιασμών μέχρι την 1η Ιουλίου, όταν και ξεκινά το μεγάλο τουριστικό κύμα στη χώρα, ο Μάριος Θεμιστοκλέους υπογράμμισε ότι αυτό θα καθοριστεί από αρκετούς παράγοντες, όμως προέβλεψε ότι μέσα στον Ιούνιο θα έχουν εμβολιαστεί -τουλάχιστον με μια δόση- οι ηλικίες μέχρι 40 ετών. «Αν είμαστε πιο αισιόδοξοι μπορούμε να πάμε και σε μικρότερες ηλικίες» κατέληξε.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ