Skip to main content

Πάιατ από κέντρο CISCO: Σε 12 μήνες ό,τι δεν έγινε σε 12 χρόνια

Επενδύσεις όπως αυτή της CISCO είναι παράδειγμα για το πώς μπορούν να λειτουργήσουν οι αμερικανικές επενδύσεις στη Θεσσαλονίκη, είπε ο πρέσβης των ΗΠΑ

Στον χώρο των Παλαιών Σφαγείων όπου θα φιλοξενηθεί το Διεθνές Κέντρο Καινοτομίας της CISCO ξεναγήθηκε σήμερα το μεσημέρι ο πρέσβης των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος συνεχάρη τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα για τη νέα αυτή δομή.

«Έχω πει ότι αυτή η κυβέρνηση κατάφερε μέσα σε 12 μήνες ό,τι δεν είχε γίνει σε 12 χρόνια», τόνισε ο κ. Πάιατ προσθέτοντας πως επενδύσεις όπως η CISCO αποτελούν παράδειγμα για το πώς μπορούν να λειτουργήσουν οι αμερικανικές επενδύσεις στη Θεσσαλονίκη.

«Είναι μεγάλη ευχαρίστηση να βρίσκομαι ξανά στη Θεσσαλονίκη με τον κ. Ζέρβα. Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς δεδομένου όλων αυτών που έχει καταφέρει πως βρίσκεται στη θέση του δημάρχου μόλις εννιά μήνες. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που καταφέραμε να συναντηθούμε σήμερα στο κέντρο καινοτομίας της Cisco», τόνισε ο κ. Πάιατ στις δηλώσεις τους στους δημοσιογράφους υπογραμμίζοντας η κυβέρνηση των ΗΠΑ παραμένει δεσμευμένη στο να βοηθήσει στην εξέλιξη της Θεσσαλονίκης σε ένα σημαντικό κόμβο τεχνολογίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. «Δεν είναι μόνο η CISCO, είναι η Deloitte, η Pfizer, είναι όλες οι αμερικανικές εταιρείες μας που βρίσκονται εδώ και οποίες αξιοποιούν τον μεγάλο φοιτητικό πληθυσμό, το ανθρώπινο κεφάλαιο αλλά και το υποστηρικτικό περιβάλλον της κυβέρνησης», υπογράμμισε.

Ο ίδιος μάλιστα εξέφρασε τη χαρά του για τις εξελίξεις αυτές επισημαίνοντας ότι στηρίζονται σε κάτι που ξεκίνησε η πριν από δύο χρόνια στη ΔΕΘ με το περίπτερο των ΗΠΑ, που ήταν η τιμώμενη χώρα της διοργάνωσης, και τη συμμετοχή αμερικανικών εταιρειών τεχνολογίας.

«Είναι υπέροχο να φυτεύεις τέτοιους σπόρους και έπειτα να μπορείς να τους δεις να μεγαλώνουν», τόνισε ευχαριστώντας παράλληλα τον πρόξενο των ΗΠΑ, Gregory W. Pfleger, η θητεία του οποίου ξεκίνησε πριν δύο χρόνια με εκείνη τη ΔΕΘ και λήγει σύντομα «αφήνοντας πίσω του μια σπουδαία κληρονομιά».

Από πλευράς του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δήλωσε χαρούμενος που υποδέχεται τον πρέσβη παρουσιάζοντας την υλοποίηση «αυτού του τόσου σημαντικού σχεδίου για την πόλη και τα Βαλκάνια».

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος την Πέμπτη στο κέντρο ξεκινούν μαθήματα ρομποτικής για μαθητές δημοτικού αλλά και σεμινάρια για δίκτυα και cyber security για άνεργους πολίτες.

«Βλέπουμε μία πολύ γρήγορη πορεία υλοποίησης μίας πρωτοβουλίας, η οποία μεσω της Cisco και του δημάρχου Θεσσαλονίκης πήρε άμεσα σάρκα και οστά», δήλωσε από πλευρά στης η προϊσταμένη του πρωθυπουργικού γραφείου, Μαρία Αντωνίου.