Skip to main content

Παλινωδίες από το υπουργείο Εργασίας με το Πρόγραμμα για τις 100.000 προσλήψεις

Άλλα στην αρχική εγκύκλιο άλλα στο ΦΕΚ για το πρόγραμμα των 100.000 νέων θέσεων εργασίας με την πλήρη επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών για 6 μήνες

Σε ένα ακόμα ρεσιτάλ παλινωδίων και αλλαγών της τελευταίας στιγμής επιδόθηκε το υπουργείο Εργασίας επιβεβαιώνοντας τον ελληνικό κανόνα πως... όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν.

Αυτή τη φορά η αλλαγή που προκάλεσε τεράστιο εκνευρισμό στις επιχειρήσεις αφορά το πρόγραμμα για την πλήρη επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών για ένα εξάμηνο σε 100.000 νέες θέσεις εργασίας.

Συγκεκριμένα, στην αρχική ανακοίνωση των όρων, όπως αναφέρονται στο άρθρο 4 της σχετικής εγκυκλίου, από τη δυνατότητα ένταξης στο πρόγραμμα εξαιρούνταν α) οι εργαζόμενοι που είχαν ενεργή σύμβαση εργασίας στον ίδιο εργοδότη για τουλάχιστον έναν μήνα πριν από την ημερομηνία πρόσληψής τους και β) είναι εργαζόμενοι σε άλλη επιχείρηση.

Ωστόσο, με νέα προσθήκη στη σχετική διάταξη, πέντε ολόκληρες μέρες μετά την αρχική ανακοίνωση, το υπουργείο Εργασίας πετάει εκτός του προγράμματος και όσους εργαζόμενους έχουν μείνει άνεργοι τον τελευταίο μήνα. Δηλαδή, εάν κάποιος εργαζόμενος αποχώρησε από κάποια επιχείρηση τον τελευταίο μήνα δεν μπορεί να προσληφθεί από μία άλλη επιχείρηση με τους ευνοϊκούς όρους της επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών.

Αυτά τα ήξεις αφήξεις επιβεβαιώνουν την τεράστια απόσταση που χωρίζει τους γραφειοκράτες των υπουργείων με την καθημερινότητα και τις αγωνίες των κανονικών επιχειρήσεων. Αυτών των επιχειρήσεων που προσπαθούν, μέσα σε πρωτοφανείς συνθήκες λόγω της πανδημίας, να σταθούν όρθιες στα πόδια τους και να διατηρήσουν ζωντανές όλες τις θέσεις εργασίας. Δεν μπορούν προφανώς να καταλάβουν ότι όταν ανακοινώνουν όρους και προϋποθέσεις, με βάση αυτές τις ανακοινώσεις, οι επιχειρήσεις κάνουν προγραμματισμό, μετράνε αριθμούς, σχεδιάζουν την επόμενη μέρα τους. Για τους γραφειοκράτες οι τέσσερις ή οι πέντε μέρες μπορεί να μοιάζουν ασήμαντες μέσα στη μακαριότητα της καθημερινότητάς τους, για τις επιχειρήσεις όμως ο χρόνος είναι χρήμα. Αλλά και στο κομμάτι των εργαζόμενων, για ποιον ακριβώς λόγο να μη δίνεται αυτό το έξτρα κίνητρο πρόσληψης ενός εργαζομένου που έτυχε να απολυθεί ή να αποχωρήσει από κάποια επιχείρηση τον τελευταία μήνα;

Ακατανόητα πράγματα, από την αρχή μέχρι το τέλος, που το μόνο που καταφέρνουν είναι να βάζουν εμπόδια και προβλήματα στις υγιείς επιχειρήσεις.

ΑΡΧΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ
Οι ανωτέρω ωφελούμενοι εργαζόμενοι, κατά τη στιγμή της πρόσληψής τους δεν πρέπει:
α) να είχαν ενεργή σύμβαση εργασίας με την αιτούσα επιχείρηση-εργοδότη, ως προσδιορίζεται με τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), για τουλάχιστον έναν (1) μήνα πριν από την ημερομηνία πρόσληψής τους.
β) να εργάζονται σε άλλη επιχείρηση – εργοδότη.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΦΕΚ
Οι ανωτέρω ωφελούμενοι εργαζόμενοι, κατά τη στιγμή της πρόσληψής τους δεν πρέπει:α) να είχαν ενεργή σύμβαση εργασίας με την αιτούσα επιχείρηση-εργοδότη, ως προσδιορίζεται με τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) ή με άλλον εργοδότη, για τουλάχιστον έναν (1) μήνα πριν από την ημερομηνία πρόσληψής τους,β) να εργάζονται σε άλλη επιχείρηση - εργοδότη.