Skip to main content

Παλληκαρίσια πρόκριση του ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκης, υπερασπίζεται τον τίτλο με Παναθηναϊκό

Με ένα γκολ του Αντόνιο Τσόλακ στο 109' ο ΠΑΟΚ έκανε το 1-1 και πέταξε έξω από τη συνέχεια του Κυπέλλου τον Ολυμπιακό μέσα στο Καραϊσκάκης.

Μια ακόμα μεγάλη πρόκριση επεφύλασσε ο ΠΑΟΚ για τους φίλους του, καταφέρνοντας να ανταπεξέλθει στην παράταση κόντρα στον Ολυμπιακό, μέσα στο γήπεδο Καραϊσκάκης, αφού ,παρά το γκολ που δέχθηκε με πέναλτι στο 105', στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης με έναν υπέροχο συνδιασμό ο Τσόλακ βρήκε δίχτυα χαρίζοντας στον Δικέφαλο το εισιτήριο για τον τελικό της 21ης του Μάη κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ο Σβαμπ έκανε την μπαλιά στον Ολιβέιρα που έκανε την πάσα στον Κροάτη, ο οποίος από κοντά νίκησε τον Βάτσλικ και έκανε το 1-1.

Για να φτάσουμε όμως εκεί προηγήθηκε ένα ματς για γερά νεύρα στην κανονική διάρκεια.

Και οι δύο ομάδες πήγαν το ματς στη δύναμη, με τον Ολυμπιακό να χάνει σπουδαία ευκαιρία στο 41' με τον Μασούρα που απέφυγε τον Λυρατζη και σούταρε στην εστία, με τον Πασχαλάκη να κ΄λανει σωτήρια επέμβαση.

Ο ΠΑΟΚ λίγο έλειψε να κλέψει το ματς στο τέλος.

Στο 83' παραλίγο να μπει ένα απίθανο γκολ από το κέντρο με κλέψιμο από λάθος πάσα του Καμαρά, ο Σοάρες λίγο μπροστά από τη σέντρα δοκιμάζει το πόδι του, η μπάλα έχει πάρει τροχιά για την εστία, αλλά ο Βατσλίκ προλαβαίνει και με το ένα χέρι αποκρούει.

Δύο λεπτά αργότερα υπήρξε γέμισμα του Μιτρίτσα στην περιοχή και δεξιά, ο Ρουμάνος έπιασε ένα δυνατό βολέ και ο Βατσλίκ με το ένα χέρι στην κλειστή γωνία του διώχνει σε κόρνερ.

Ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ στο 105' κερδίζοντας πέναλτι από καθαρή ανατροπή του Ελ Αραμπί στην περιοχή από τον Πασχαλάκη, το οποίο εκτέλεσε ο ίδιος αλά Πανένκα, κάνοντας το 1-0.

Ο Λουτσέσκου έριξε στο ματς και τον Τσόλακ, παίζοντας με δύο επιθετικούς, κάτι που τον δικαίωσε στη φάση του 109'

Ο Ολυμπιακός στη συνέχεια δεν μπόρεσε να πετύχει το γκολ που ήθελε για να πάρει αυτός την πρόκριση για τον τελικό.

Σημειώνεται ότι ο Ντάγκλας Αουγκούστο αποβλήθηκε κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Ροντρίγκες, Μασούρας, Τικίνιο. Αναπληρωματικοί: Τζολάκης, Κουντέ, Λόπες, Ελ Αραμπί, Βρουσάι, Καρβάλιο, Α. Καμαρά, Μπα, Βαλμπουενά

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Σίντκλεϊ, Ντόουγκλας, Κούρτιτς, Μπίσεσβαρ, Α. Ζίβκοβιτς, Μουργκ και Άκπομ. Αναπληρωματικοί: Ταλιχμανίδης, Βαρέλα, Τέιλορ, Σβαμπ, Σοάρες, Μιτρίτσα, Τσόλακ, Κούτσιας, Ολιβέιρα.