Skip to main content

Παναγιωτόπουλος για 28η Οκτωβρίου: Η Ελλάδα θα συνεχίσει να θωρακίζεται αμυντικά

«Η Ελλάδα θωρακίζεται και θα συνεχίσει να θωρακίζεται, στο πλαίσιο μιας μεθοδικής προσπάθειας, βάσει ενός οργανωμένου σχεδίου», τόνισε ο υπουργός

Το υψηλό φρόνημα των Ενόπλων Δυνάμεων επισήμανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος από τη Θεσσαλονίκη και ταυτόχρονα έστειλε μήνυμα αποτροπής απέναντι σε κάθε επιβουλή.

«Σήμερα εδώ στην ηλιόλουστη Θεσσαλονίκη μόλις παρακολουθήσαμε μια στρατιωτική παρέλαση προκειμένου να τιμήσουμε τη μνήμη των ηρώων εκείνων που πολέμησαν, θυσιάστηκαν υπερασπιζόμενοι το πάτριο έδαφος. Αν πρέπει να διδαχθούμε από το παράδειγμα του έπους του '40 είναι ότι όταν είμαστε ενωμένοι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε απειλή», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

«Η Ελλάδα θωρακίζεται και θα συνεχίσει να θωρακίζεται, στο πλαίσιο μιας μεθοδικής προσπάθειας, βάσει ενός οργανωμένου σχεδίου. Η Ελλάδα θα συνεχίσει να θωρακίζεται επεκτείνοντας τις αμυντικές της συμμαχίες αλλά και αναβαθμίζοντας τα οπλικά της συστήματα. Και τούτο το κάνουμε διότι αντιλαμβανόμαστε τη χώρα ως παράγοντα ασφαλείας και σταθερότητας στην περιοχή αλλά και διότι, ενώ δεν απειλούμε κανέναν, δεν μας αρέσει να απειλούμαστε και από κανένα», κατέληξε στο μήνυμά του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.