Skip to main content

Πανελλαδικές 2022: Δείτε τα θέματα σε Μαθηματικά, Αρχαία Ελληνικά και Βιολογία

Δείτε τα θέματα στα οποία εξετάστηκαν οι μαθητές - Επόμενη εξέταση την Τετάρτη 8 Ιουνίου, ποια μαθήματα θα δώσουν οι υποψήφιοι.

Δεύτερη ημέρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων σήμερα για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ), οι οποίοι διαγωνίστηκαν σε Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Βιολογία.

Για να δείτε τα θέματα των «Αρχαίων Ελληνικών» πατήστε εδώ.

Για να δείτε τα θέματα των «Μαθηματικών» πατήστε εδώ.

Για να δείτε τα θέματα της «Βιολογίας» πατήστε εδώ.

Το πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2022

Αύριο Τρίτη, 7 Ιουνίου, ακολουθούν οι εξεταζόμενοι των ΕΠΑΛ σε Ανατομία-Φυσιολογία ΙΙ, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ), Δίκτυα Υπολογιστών και Αρχές Βιολογικής Γεωργίας.

Την Τετάρτη, 8 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ εξετάζονται σε Λατινικά, Χημεία, Πληροφορική και ολοκληρώνουν τα εξεταζόμενα μαθήματα την Παρασκευή, 10 Ιουνίου, με Ιστορία, Φυσική, Οικονομία.

Οι μαθητές των ΕΠΑΛ τελειώνουν με τις εξετάσεις στις 17 Ιουνίου. Ακολουθούν τα Ειδικά Μαθήματα 18-30 Ιουνίου, τόσο για τους υποψηφίους των ΓΕΛ, όσο των ΕΠΑΛ.

Οι βαθμολογίες αναμένεται να ανακοινωθούν όταν ολοκληρωθούν και τα Ειδικά Μαθήματα, ενώ οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Για πρώτη φορά, οι συντελεστές βαρύτητας των εξεταζόμενων μαθημάτων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ορίστηκαν από τα ίδια τα ΑΕΙ.

Οι εισακτέοι στα ΑΕΙ φέτος είναι 68.394, περίπου 10% λιγότεροι από πέρσι (77.415), ενώ στο νούμερο αυτό δεν περιλαμβάνονται οι θέσεις επιτυχόντων στις στρατιωτικές, πυροσβεστικές, αστυνομικές, λιμενικές σχολές και στο εμπορικό Ναυτικό.