Skip to main content

Πανελλαδικές εξετάσεις 2022: Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες - Δείτε τα αποτελέσματα

Οι καταστάσεις που αναρτήθηκαν σε όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της χώρας περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά μάθημα

Ανακοινώθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας τα αποτελέσματα για τις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Εδώ μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα: https://results.it.minedu.gov.gr

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να κάνουν αναζήτηση πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Οι βαθμολογίες των υποψηφίων υπάρχουν, επίσης, αναρτημένες στα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ όπου φοιτούν. Διευκρινίζεται ότι στις καταστάσεις περιέχεται μόνο ο κωδικός κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά του στοιχεία.

Παράλληλα, εφόσον είχαν επιλέξει αυτή την επιλογή, οι υποψήφιοι μπορούν να λάβουν τη βαθμολογία τους και με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο.

Περίπου 100.000 μαθητές έχουν κάνει αίτηση συμμετοχής στις φετινές πανελλαδικές. Οπως συμβαίνει ετησίως, ο αριθμός όσων προσέλθουν στα εξεταστικά κέντρα θα είναι μικρότερος. Για αυτούς για το ακαδημαϊκό έτος 2022-23 διατίθενται 68.394 θέσεις στα πανεπιστήμια. Σε αυτές τις θέσεις θα προστεθούν οι περίπου 2.000 στις παραγωγικές σχολές (Στρατού, Αστυνομίας, Πυροσβεστικής, Λιμενικού, Εμπορικού Ναυτικού). Ωστόσο, εκτιμάται ότι λόγω της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής θα καλυφθούν λίγο περισσότερες από τις 60.000 θέσεις.

Θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις από το υπουργείο Παιδείας για τα αποτελέσματα των ειδικών μαθημάτων, καθώς και για την κατάθεση του μηχανογραφικού. Μέσα στο καλοκαίρι, αναμένεται να ανακοινωθούν και οι βάσεις εισαγωγής για τις σχολές.