Skip to main content

Πανηγύρια σε περιοχές με 50% εμβολιασμένους - Αύξηση των ατόμων στις δεξιώσεις

Οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για δεξιώσεις σε γάμους και βαπτίσεις, αυξάνεται το όριο των ατόμων - Τι θα γίνει με τα πανηγύρια

Την επανέναρξη των εμποροπανηγύρεων στις Περιφερειακές Ενότητες που το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων θα ξεπερνά το 50%, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την καθιερωμένη ενημέρωση.

Διαβάστε ακόμη: Επιστρέφει η μουσική στην εστίαση - Τέλος η νυχτερινή απαγόρευση από 1/7

Όπως τόνισε ο ίδιος το σχετικό υγειονομικό πρωτόκολλο θα επικαιροποιηθεί και θα ανακοινωθεί τα επόμενα 24ωρα.

Καταστήματα εστίασης μέσα σε στοές

Από Σάββατο 12 Ιουνίου επανεκκινούν τη δραστηριότητά τους και καταστήματα εστίασης που βρίσκονται σε αεριζόμενες στοές και μόνο για εκείνες που έχουν δύο ελεύθερες διόδους, ώστε να διασφαλίζεται η διαφορετική είσοδος και έξοδος καθώς και ο φυσικός αερισμός.

Αύξηση ατόμων στις δεξιώσεις

Σε ό,τι αφορά στις δεξιώσεις, ανακοίνωσε ότι από την 1η Ιουλίου το όριο για τις υπηρεσίες catering-δεξιώσεων αυξάνεται σε 300 άτομα από 100, που είναι αυτήν τη στιγμή.

Ακροάματα-θεάματα

Από το Σάββατο από τις 6.00 το πρωί αυξάνεται η πληρότητα στα ακροάματα-θεάματα, από 50% σε 75% όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας έως 1.000 θέσεων, σε 70% έως 5.000 θέσεων, σε 65% έως 10.000 θέσεων και έαν είναι μεγαλύτερο μένει στις 10.000 θέσεων. Πάντα παραμένει υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Καταστήματα κινητής τηλεφωνίας

Στα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας επιτρέπεται πλέον η ταυτόχρονη παρουσία 4 πελατών σε καταστήματα εμβαδού έως 100τ.μ.