Skip to main content

Θεσσαλονίκη:Πανό από αντιεξουσιαστές στο ΕΚΘ υπέρ των καταλήψεων (vid)

Πάνω από 300 άτομα συγκεντρώθηκαν στο πάρκο έξω από το κτήριο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Πυρσοί και συνθήματα από την ταράτσα.

Πανό αλληλεγγύης στις καταλήψεις ανήρτησαν το απόγευμα της Τρίτης στο κτήριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού και αναρχικού χώρου.

Πάνω από 300 άτομα συγκεντρώθηκαν στο πάρκο έξω από το κτήριο του ΕΚΘ έπειτα από σχετικό κάλεσμα προκειμένου να στείλουν ένα μήνυμα στήριξης στις καταλήψεις, μετά και το τελεσίγραφο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για εκκένωση των κατειλημμένων κτηρίων έως τις 5 Δεκεμβρίου, μία ημέρα, δηλαδή, πριν την επέτειο δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Μερικά από τα μέλη ανέβηκαν στην ταράτσα του ΕΚΘ και ανάβοντας πυρσούς φώναξαν συνθήματα κατά της κρατικής καταστολής και υπέρ των καταλήψεων. «10, 100, χιλιάδες καταλήψεις, ενάντια σ' έναν κόσμο οργανωμένης σήψης» φώναξαν οι διαδηλωτές, ενώ στο αναρτημένο πανό αναγράφεται η φράση: «Η κρατική καταστολή δεν θα περάσει - Όλοι στους δρόμους - Αλληλεγγύη στις καταλήψεις».

Αργότερα, οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, η οποία κατέληξε στο σημείο εκκίνησης.