Skip to main content

Πάνω από 1.450 λίτρα σκουπιδιών μαζεύτηκαν σε δράση καθαρισμού στο Δέλτα Αξιού

Οι εθελοντές ενημερώθηκαν για την περιοχή του Δέλτα Αξιού, όπως και για το πρόγραμμα «ZeroWasteBSB» που στοχεύει στη μείωση της θαλάσσιας ρύπανσης.

Απορρίμματα 1.440 λίτρων, κυρίως πλαστικά μπουκάλια, συσκευασίες, κουτάκια αλουμινίου, μονωτικά υλικά και δίχτυα μάζεψαν από την παραλία Δέλτα Αξιού εθελοντές και εθελόντριες του Κέντρου Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης ΑΝΤΙΓΟΝΗ και της ομάδας «Εχεδώρου Φύσις», το Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021, στο πλαίσιο βιωματικής δράσης ευαισθητοποίησης του έργου Zero Waste BSB.

Ο όγκος συλλογής των απορριμμάτων αποδεικνύει την έκταση του ζητήματος της θαλάσσιας ρύπανσης και τη σημασία της ενεργού συμμετοχής όλων για τη μείωση των απορριμμάτων.

Το αποτέλεσμα της δράσης ήρθε μέσα από συλλογική προσπάθεια. Με τη βοήθεια του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού Κόλπου επιλέχθηκε η τοποθεσία για τον καθαρισμό, ενώ ο Δήμος Δέλτα φρόντισε για την έγκαιρη παρουσία υποδομής και την άμεση αποκομιδή των απορριμμάτων.

Οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν για την περιοχή του Δέλτα Αξιού, όπως και για το πρόγραμμα «ZeroWasteBSB» και τον στόχο του για τον περιορισμό της θαλάσσιας ρύπανσης και για τη στρατηγική μηδενικών αποβλήτων.

Το "ZeroWasteBSB" είναι το ακρωνύμιο του έργου "Zero Waste Strategy: Methods and Implementation in Black Sea Basin", αφορά τη στρατηγική μηδενικών αποβλήτων και υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Joint Operational Programme Black Sea Basin 2014-2020», το οποίο συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Γειτονίας (ΕΝΙ-European Neighbourhood Instrument) και από τις συμμετέχουσες χώρες: Αρμενία, Βουλγαρία, Γεωργία, Ελλάδα, Δημοκρατία της Μολδαβίας, Ρουμανία, Τουρκία και Ουκρανία.