Skip to main content

Πάνω απο 20.000 δρομείς στον μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος»

Την προσεχή Κυριακή θα πραγματοποιηθεί ο Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος», η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού για τη Θεσσαλονίκη.

Πάνω απο 20.000 δρομείς αναμένεται να συμμετάσχουν την προσεχή Κυριακή στον 14ο Διεθνή Μαραθώνιο Μέγας Αλέξανδρος σε μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και του δρομικού κινήματος για τη Θεσσαλονίκη.

Στη σημερινή συνέντευξη τύπου που παρουσιάστηκε η διοργάνωση του Μαραθωνίου, ο γενικός διευθυντής του αγώνα Δρόσος Χριστόδουλος ανάφερε τα τεχνικά χαρακτηριστικά της διαδρομής των 42 χλμ που ξεκινά απο την Πέλλα και καταλήγει στον Λευκό Πύργο. Αναφέρθηκε παράλληλα και στους άλλους δυο αγώνες των 10χλμ αλλα και των 5 χλμ που όπως είπε «είναι απο τις ωραιότερες διαδρομές στον κόσμο επειδή είναι επίπεδη και περνά απο τα ωραιότερα σημεία της πόλης».

Τον μαραθώνιο θα υποστηρίζουν 15 σταθμοί για τους αθλητές όπου θα μπορούν να προμηθευτούν νερά, μπανάνες και ισοτονικά ποτά, ενώ συνολικά 1.700 μεμονωμένοι εθελοντές θα συμβάλλουν στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Για «μια μεγάλη γιορτή του δρόμου» έκανε λόγο η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του αγώνα Βούλα Πατουλιδου, επισημαίνοντας παράλληλα ότι ο φετινός Μαραθώνιος ειναι αφιερωμένος στον δρομέα Στέλιο Κυριακίδη.

Ακόμα τόνισε ότι με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων απο την Γενοκτονια των Ποντίων μέλη της ποντιακής νεολαίας, γνωστοί Πόντιοι αθλητές όπως ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, ο Σάββας Κωφίδης και άλλοι θα τρέξουν με την 100 running team και μήνυμα «τρέχουμε για τη μνήμη, τρέχουμε για τη ζωή».

Πρεσβευτής του μαραθωνίου ειναι ο βετεράνος ποδοσφαιριστής και πρωταθλητής Ευρώπης το 2004 με την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου Άγγελος Χαριστέας που θα τρέξει στον αγώνα για τα παιδιά με χρονιές ρευματοπάθειες.

Παράλληλα θα διεξαχθεί αγώνας 1.000 μέτρων για τα παιδιά, ενώ το ερχόμενο Σάββατο στις 18.00 θα καταφθάσει στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου η «Αλεξανδρειος Φλόγα» η αφή της οποίας θα γίνει το πρωί στον αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας.