Skip to main content

Πάνω από 2.500 επιχειρήσεις ανακυκλώνουν σε συνεργασία με την ΕΕΑΑ

Περισσότερες από 2.500 επιχειρήσεις ανακυκλώνουν και εμπιστεύονται το Σύστημα Συλλογικής Εναλλακτικής Διαχείρισης της ΕΕΑΑ.

Στην Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), η οποία είναι υπεύθυνη για την οργάνωση και λειτουργία του Συστήματος Συλλογικής Εναλλακτικής Διαχείρισης, συμμετέχουν πλέον περισσότερες από 2.500 συμβεβλημένες επιχειρήσεις.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «το γεγονός αυτό σηματοδοτεί για την ΕΕΑΑ μία σημαντική επιτυχία, καθώς σε αυτές τις επιχειρήσεις, από τις οποίες προέρχονται αποκλειστικά οι πόροι της, ανήκει η πλειονότητα των συσκευασιών που διατίθενται στην ελληνική αγορά. Αποδεικνύεται έτσι ότι η ΕΕΑΑ έχει την ευρεία αποδοχή και την εμπιστοσύνη της επιχειρηματικής κοινότητας για την ικανοποίηση του συλλογικού σκοπού και αποστολής της».

Με τη συμμετοχή τους στο Σύστημα, οι συμβεβλημένες επιχειρήσεις της ΕΕΑΑ εκπληρώνουν με τον βέλτιστο τρόπο τη νομική και οικονομική υποχρέωσή τους που αφορά στη μέριμνα για τη συλλογή και ανακύκλωση των συσκευασιών και συνεισφέρουν σε όλες τις δράσεις του Συστήματος (έργα, επενδύσεις, επικοινωνία) βάσει της χρηματικής εισφοράς που έχει καθοριστεί από το εγκεκριμένο από τη Δημόσια Διοίκηση πλαίσιο, εξηγεί η ΕΕΑΑ και καταλήγει: «Με τον τρόπο αυτό οι συμβεβλημένες επιχειρήσεις συμβάλλουν ουσιαστικά στην οργάνωση και λειτουργία της Ανακύκλωσης στη χώρα μας».