Skip to main content

Πάνω από 26.000 κλήσεις σε 2 μήνες από τη δημοτική αστυνομία

Ο απολογισμός έργου της δημοτικής αστυνομίας για το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου. Μπαράζ ελέγχων και σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Συνολικά 26.189 τροχονομικές παραβάσεις βεβαίωσαν οι άντρες της δημοτικής αστυνομίας Θεσσαλονίκης, μέσα σε δύο (Ιανουάριο - Φεβρουάριο), στη διάρκεια των σταθερών καθημερινών ελέγχων βασικών οδών της πόλης.

Σύμφωνα με τον απολογισμό του έργου της δημοτικής αστυνομίας για το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου, αφαιρέθηκαν 174 πινακίδες κυκλοφορίας για παραβάσεις που αφορούν σε αντικοινωνική στάθμευση, όπως λ.χ. σε ράμπες ή σε αποκλειστικές ή γενικές θέσεις που προορίζονται για ΑμεΑ.

Στο πλαίσιο του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης «THESi», διενεργήθηκαν 119.864 έλεγχοι (σαρώσεις στοιχείων κυκλοφορίας, τόσο στις θέσεις μονίμων κατοίκων (μπλε διαγράμμιση) όσο και στις θέσεις επισκεπτών (λευκή διαγράμμιση). Ακόμη, εξετάστηκαν 1.194 ενστάσεις και διεκπεραιώθηκαν 601 τηλεφωνικές και 84 έγγραφες/ψηφιακές καταγγελίες.

H υπηρεσία, σε συνεργασία με το τμήμα Ελεγκτών και Επιδοτών, διενήργησε  358 τακτικούς και έκτακτους έλεγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, κατά τους οποίους διαπιστώθηκαν 123 παραβάσεις σε 110 καταστήματα, ενώ εκτελέστηκαν 19 διοικητικές κυρώσεις.

Παράλληλα, σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. και τους λοιπούς κατά περίπτωση συναρμόδιους φορείς, συγκροτήθηκαν συνολικά 65 μικτά κλιμάκια με στόχο τον έλεγχο του παράνομου υπαίθριου εμπορίου, τον έλεγχο της νόμιμης λειτουργίας και την τήρηση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας στα Κ.Υ.Ε..

Διενεργήθηκαν και 600 αυτοψίες που αφορούν ελέγχους για εγκαταλελειμμένα οχήματα, θέσεις φορτοεκφόρτωσης, υποθέσεις που αφορούν Κ.Υ.Ε. καθώς και για γενικής φύσεως ζητήματα.

Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, σε 396 κατ’ οίκον επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν 719 θεωρήσεις γνησίου της υπογραφής για δημότες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και αδυνατούν να μετακινηθούν.

Επίσης, στο πλαίσιο του προγράμματος κυκλοφοριακής αγωγής που υλοποιείται για δεύτερη χρονιά και αφορά σε μαθητές δημοτικών σχολείων, το αρμόδιο εκπαιδευτικό κλιμάκιο πραγματοποίησε 12 επισκέψεις, στη διάρκεια των οποίων απευθύνθηκε σε 444 μαθητές, γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα