Skip to main content

Πάνω από 3.000 αιτήσεις για ένα πέρασμα δίπλα στον Μπαντέρας μέσα σε μια μέρα!

Συνολικά πάνω από 3.000 άτομα, όχι μόνο από τη Θεσσαλονίκη, αλλά ακόμη κι από την Αθήνα αιτήθηκαν να συμμετέχουν έστω ως κομπάρσοι στην ταινία

Παροξυσμός επικρατεί με την ταινία Barracuda με πρωταγωνιστή τον Αντόνιο Μπαντέρας, που θα γυριστεί στη Θεσσαλονίκη. Μέσα σε μια μέρα, την πρώτη που άνοιξαν οι δίαυλοι επικοινωνίας και υποδοχής των αιτήσεων των ενδιαφερομένων για να συμμετέχουν στα γυρίσματα, το ενδιαφέρον ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Μόνο στο Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας υποβλήθηκαν 1.000 αιτήσεις μέσω email, ενώ σχεδόν τριπλάσιες αιτήσεις παρέλαβε η εταιρεία παραγωγής της χολιγουντιανής ταινίας.

Συνολικά πάνω από 3.000 άτομα, όχι μόνο από τη Θεσσαλονίκη, αλλά ακόμη κι από την Αθήνα αιτήθηκαν να συμμετέχουν έστω ως κομπάρσοι (επ' αμοιβή...) στην ταινία κι όλα αυτά μέσα σε μια μέρα, ενώ όπως τονίζουν τα στελέχη του Film Office «εξακολουθεί να γίνεται χαμός».

Το κακό είναι ότι όσοι πρόλαβαν, πρόλαβαν. Το κάστινγκ έχει κλείσει και η παραγωγή έχει επιλέξει τους χαρακτήρες που θέλει με «ευρωπαϊκά» χαρακτηριστικά. Πλέον παραμένουν ανοιχτές θέσεις για Ασιάτες, Αφρικανούς και Λατίνους...

Ο χαμός με τους κομπάρσους είναι η μια πλευρά της ταινίας, με άμεσο ενδιαφέρον σε τοπικό επίπεδο. Η άλλη πλευρά είναι η «παραγωγική».

Ανάλογο ενδιαφέρον υπάρχει από μια σειρά από εταιρίες και επαγγελματίες, οι οποίοι αιτούνται να παρέχουν υπηρεσίες και προϊόντα για την εξυπηρέτηση των γυρισμάτων του Barracuda, που θα αρχίσουν στις 28 Ιουνίου και θα διαρκέσουν για πέντε εβδομάδες.

Ήδη προσφορές έχουν καταθέσει διάφοροι κλάδοι. Ξεχωρίζουν οι προσφορές των ξενοδοχείων, που είδαν την ευκαιρία που δημιουργείται για ένα σημαντικό έσοδο, δεδομένου ότι για τη συγκεκριμένη ταινία πέραν των χιλίων κομπάρσων, θα χρειαστούν υπηρεσίες φιλοξενίας άλλοι 500 συμμετέχοντες (τεχνικοί και ηθοποιοί).

Προσφορές ήδη υποβάλλονται και από εταιρίες και επαγγελματίες της εστίασης, του κλάδου των μεταφορών, των ταξί, των γυμναστηρίων, αλλά και της φύλαξης (σεκιούριτι).

Οι προσφορές αυτές προωθούνται στην παραγωγή, η οποία είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για τις τελικές επιλογές των εταιριών, που θα παρέχουν υπηρεσίες. Το Film Office υποδέχεται μεν αιτήσεις, αλλά τις υποβάλει απευθείας στους υπεύθυνους της παραγωγής για να κάνουν την τελική επιλογή. Εξάλλου, το Film Office αυτό το ρόλο έχει, να διευκολύνει την παραγωγή της ταινίας, προκειμένου να βρει ό,τι θέλει στη Θεσσαλονίκη. Έτσι, φέρνει τους επαγγελματίες που υποβάλλουν προσφορές με την παραγωγή της ταινίας, προκειμένου να την υποστηρίξει, χωρίς να επιλέγει. Είναι ο συνδετικός κρίκος. Ρόλος εξαιρετικά κρίσιμος, καθώς η πρώτη χολιγουντιανή παραγωγή στη Θεσσαλονίκη, εφόσον βρει στις πέντε εβδομάδες των γυρισμάτων το πρόσφορο έδαφος που χρειάζεται, θα είναι μια σπουδαία προβολή στον κόσμο των εταιριών που ασχολούνται παγκοσμίως με τις οπτικοακουστικές παραγωγές και το Barracuda θα το ακολουθήσουν κι άλλες παραγωγές με ό,τι αυτό σημαίνει για την πόλη και συνολικά την Κεντρική Μακεδονία.