Skip to main content

Πάνω απο 600 συμμετέχοντες στο webinar της Ένωσης Νοσηλευτών και του ΠΑΜΑΚ

Στην αποτίμηση της ημερίδας, τα συμπεράσματα τα οποία προέκυψαν φαίνεται να ήταν άκρως ενθαρρυντικά, όπως ανέφερε η διοργάνωση

Διεξήχθη χθες το εκπαιδευτικό σεμινάριο «Ενημέρωση Εκπαιδευτών – Χ.Ο.Π.Α. Ήρωες 112», από το τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με τη συμμετοχή της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος.

Στο webinar συμμετείχε ένας μεγάλος αριθμός Σχολικών - Κοινοτικών - Ειδικευόμενων - Κλινικών Νοσηλευτών, οι οποίοι μαζί με τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς ξεπέρασαν τους 600.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «πραγματοποιήθηκε μια άκρως εμπεριστατωμένη παρουσίαση του προγράμματος και  ακολούθησε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση, στην οποία αποσαφηνίστηκαν όλες οι απορίες σχετικά με τη διεξαγωγή του προγράμματος, αλλά και οι περαιτέρω προοπτικές της εξέλιξης και της διάχυσής του σε όλη τη Σχολική Κοινότητα μέσω των Σχολικών Νοσηλευτών πρωτίστως, αλλά και όλων των Κοινοτικών Νοσηλευτών μέσω των Υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και μέσω των Προγραμμάτων Πρόληψης - Αγωγής και Προαγωγής Υγείας της Ε.Ν.Ε».

Την ημερίδα χαιρέτισαν η δρ. Χαρίκλεια Πρώιου, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο ΠΑΜΑΚ, τμήμα Εκπαιδευτικής & Κοινωνικής Πολιτικής και επιστημονικά υπεύθυνη του προγράμματος Χ.Ο.Π.Α. Ήρωες 112 και ο κος Τζαννής Πολυκανδριώτης, γενικός γραμματέας της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος, ενώ το πρόγραμμα παρουσίασαν η κα Καλλιόπη Τσακπουνίδου, συντονίστρια του Προγράμματος στην Ελλάδα και η κα Μαρία Μπασκίνη, μέλος της επιστημονικής επιτροπής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα συμπεράσματα τα οποία προέκυψαν ήταν άκρως ενθαρρυντικά. Οι νοσηλευτές ενστερνίστηκαν  αμέσως τη χρησιμότητα άμεσης εφαρμογής του προγράμματος σε όλο το εύρος της Κοινότητας, δίνοντας προτεραιότητα στο Σχολικό Περιβάλλον, ώστε να εκπαιδεύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους Χ.Ο.Π.Α. Ήρωες 112. 

Για τον σκοπό αυτόν, όλοι οι Ήρωες με τις άσπρες – μπλε – πράσινες στολές, ανέλαβαν ως πρεσβευτές πλέον, ακόμη μια αποστολή, η οποία αφορά την υγειονομική διαπαιδαγώγηση του μαθητικού πληθυσμού, ώστε να αναπτυχθούν υγιείς συμπεριφορές στις νέες γενιές ηρώων και να θωρακιστεί ακόμη περισσότερο η δημόσια υγεία, όπως καταλήγει η ανακοίνωση.