Skip to main content

Πάνω από 84.000 ευρώ τα πρόστιμα την πρώτη μέρα απελευθέρωσης των μέτρων

Οι φορείς εντατικοποιούν τους ελέγχους τους επικεντρώνοντας τη δραστηριότητά τους στις περιοχές που καταγράφουν το μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων.

Συνολικά 67.926 έλεγχοι έγιναν χθες από τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα, ΕΑΔ, ΔΙ.Μ.Ε.Α., Σ.ΕΠ.Ε., Περιφέρειες και Δημοτική Αστυνομία), όπου καταγράφηκαν 292 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού, πρώτη μέρα της απελευθέρωσης των μέτρων.

Συνολικά, επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 84.741 ευρώ, πραγματοποιήθηκαν τρεις συλλήψεις και επιβλήθηκε κύρωση αναστολής λειτουργίας 15 ημερών σε τρεις επιχειρήσεις.

Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας τονίζει ότι οι αρμόδιοι φορείς εντατικοποιούν τους ελέγχους τους επικεντρώνοντας τη δραστηριότητά τους στις περιοχές που καταγράφουν το μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων και σε εστίες υψηλής διακινδύνευσης, λαμβάνοντας υπόψη τη σταδιακή άρση του lockdown και αφορά την απελευθέρωση των μετακινήσεων εκτός νομού, την κατάργηση των SMS για τις μετακινήσεις και τα μαγαζιά αλλά και τη μετάθεση της απαγόρευσης κυκλοφορίας στις 00:30 το βράδυ.