Skip to main content

Πάνω από χίλια νέα μέλη στον ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης από το καλοκαίρι

Συνεχείς οι εκδηλώσεις για τη διεύρυνση – ανασυγκρότηση του κόμματος. Με Τσίπρα μεγάλη κεντρική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη σε ένα μήνα.

Ξεπέρασαν τις χίλιες οι νέες εγγραφές μελών στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στη Θεσσαλονίκη, από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα. Η διεύρυνση του κόμματος και η δημιουργία του κεντρικού πόλου της κεντροαριστεράς είναι άλλωστε κυρίαρχη προτεραιότητα για τον κομματικό μηχανισμό και τα στελέχη αυτό το διάστημα.

Όπως τόνισε στη Voria.gr ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Δουίτσης, «από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα ο αριθμός των νέων εγγραφών, είτε στις οργανώσεις, είτε μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας (κυρίως αυτής), έχει ξεπεράσει στη Θεσσαλονίκη τις χίλιες. Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός και επίσης είναι μια προσπάθεια που συνεχίζεται».

Οι ανοιχτές συνελεύσεις και οι εκδηλώσεις για τη διεύρυνση και ανασυγκρότηση του κόμματος είναι συνεχείς στη Θεσσαλονίκη. Θεματικές, με τη συμμετοχή μελών της Προοδευτικής Συμμαχίας, που ήδη εντάχθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ και με στόχευση σε επαγγελματικά, τοπικά ή άλλα «target group», είναι διαρκείς και σε όλο τον νομό Θεσσαλονίκης.

Για παράδειγμα σήμερα υπάρχει η εκδήλωση με τους Σωκράτη Φάμελλο και Γρηγόρη Ζαρωτιάδη στο ΤΕΕ/ΤΚΜ (μηχανικοί) και αύριο η εκδήλωση για τους δημοσιογράφους, με ομιλητές τους Χρήστο Γιαννούλη και Παναγιώτη Νεστορίδη.

Η νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ επίσης προετοιμάζει μέσα στον επόμενο μήνα (Φεβρουάριο) μια μεγάλη κεντρική εκδήλωση, χωρίς από αυτή να αποκλείεται η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην πόλη.

Όλα στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ κινούνται στους ρυθμούς της διεύρυνσης – ανασυγκρότησης, που είναι πρόδρομο project του συνεδρίου. Για το οποίο συνέδριο όμως δεν υπάρχει κάποια άλλη προετοιμασία σε τοπικό επίπεδο, παρότι θα είναι και το αποφασιστικό βήμα για το «νέο» κόμμα.

Στις τοπικές οργανώσεις δεν υπάρχει καν συνεδριακό υλικό. Όπως τονίζουν τα στελέχη είναι νωρίς ακόμη, καθώς επίκειται η συγκρότηση των επιτροπών για το συνέδριο (προγράμματος, οργανωτικού, θέσεων κτλ.), οπότε η όποια προεργασία σε τοπικό επίπεδο θα αρχίσει σε αρκετό διάστημα από σήμερα.