Skip to main content

Πάνω από 300 κλήσεις έκοψε η δημοτική αστυνομία το Σαββατοκύριακο

Σύμφωνα με πληροφορίες τα κρούσματα αντικοινωνικής στάθμευσης, όπως λέγεται, εμφανίζουν αύξηση, καθώς αφαιρέθηκαν 38 πινακίδες κυκλοφορίας.

Με αυξημένο προσωπικό λειτούργησε η δημοτική αστυνομία Θεσσαλονίκης το περασμένο Σαββατοκύρικο, με στόχο τη βεβαίωση παραβάσεων σε οχήματα που είχαν σταθμεύσει σε πεζοδρόμια, πεζόδρομους, διαβάσεις, θέσεις και ράμπες ΑμεΑ σε όλη την έκταση του δήμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα κρούσματα αντικοινωνικής στάθμευσης, όπως λέγεται, εμφανίζουν αύξηση με τη συγκεκριμένη επιχείρηση να έχει ως αποτέλεσμα τη βεβαίωση 327 παραβάσεων, ενώ αφαιρέθηκαν και 38 πινακίδες κυκλοφορίας. Επιπλέον, βεβαιώθηκαν σε οχήματα 4 παραβάσεις καταπάτησης πρασίνου.

Επίσης, για το ίδιο Σαββατοκύριακο, σχεδιάστηκαν από την διοίκηση της υπηρεσίας και υλοποιήθηκαν από τους Δημοτικούς Αστυνομικούς, με απόλυτη επιτυχία, επιχειρήσεις καταπολέμησης του παράνομου υπαίθριου εμπορίου.

Αναλυτικότερα, το Σάββατο 16/3, η επιχείρηση της Δ.Α. σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ., η οποία συνέδραμε με πέντε Αστυνομικούς, μια διμοιρία της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης (ΥΜΕΤ), δύο άνδρες της Υπ/νσης Τροχαίας Θεσ/νίκης και εργάτες της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας,  πραγματοποιήθηκε στην λαϊκή αγορά  "Μαρτίου", στην οποία βεβαιώθηκαν διοικητικά πρόστιμα σε πωλητές χωρίς την απαιτούμενη άδεια, ενώ έγιναν και κατασχέσεις, με απώτερο στόχο να γίνουν προσπελάσιμοι οι οδοί, γύρω από την λαϊκή αγορά, που καταλαμβάνονταν από παράνομους πωλητές.

Την Κυριακή 17/3, πραγματοποιήθηκαν άλλες δύο επιχειρήσεις κατά την διάρκεια της ημέρας, οι οποίες εξελίχθηκαν κυρίως στο παραλιακό μέτωπο της πόλης. Συνολικά και τις δύο ημέρες των δράσεων, οι Δημοτικοί Αστυνομικοί προχώρησαν σε 30 κατασχέσεις προϊόντων παραεμπορίου, ενώ βεβαιώθηκαν και 8 διοικητικά πρόστιμα.