Skip to main content

Αλβανική πρόκληση κατά της Ελλάδας με πανό για την Τσαμουριά στο Euro

Παράσταση διαμαρτυρίας για την αλβανική πρόκληση από την ελληνική κυβέρνηση προς την UEFA, τους Γάλλους διοργανωτές και την αλβανική κυβέρνηση.

Αλβανική πρόκληση στο Euro 2016, καθώς Αλβανοί φίλαθλοι βρήκαν την ευκαιρία να ανεβάσουν προσβλητικό πανό, κατηγορώντας την Ελλάδα ως «ένοχη για τη γενοκτονία 100.000 Αλβανών στην Τσαμουριά».

Υπενθυμίζεται ότι θέμα Τσαμουριάς έθεσε ομάδα Αλβανών διαδηλωτών και κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, στα Τίρανα, όταν τον υποδέχτηκαν με συνθήματα και αποδοκιμασίες έξω από το αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείο Εξωτερικών Ευστράτιος Ευθυμίου χαρακτήρισε την ανάρτηση του πανό θρασύτατη ενέργεια, η οποία καταφανώς παραβιάζει τους κανονισμούς της UEFA που είναι υπεύθυνη για την αποτροπή ανάρτησης συνθημάτων με προκλητικό περιεχόμενο και η οποία θα πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα για την τιμωρία των υπευθύνων.

Σύμφωνα με τον κ.Ευθυμίου, η εληνική κυβέρνηση προβαίνει ήδη σε αυστηρές παραστάσεις διαμαρτυρίας προς την UEFA και τους Γάλλους διοργανωτές «από τους οποίους αναμένουμε εξηγήσεις γιατί, παρά τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας, δεν απετράπη η είσοδος του συγκεκριμένου προκλητικού πανό». Παράσταση γίνεται, επίσης, και προς την αλβανική κυβέρνηση, από την οποία αναμένεται να καταδικάσει την απαράδεκτη και προκλητική αυτή ενέργεια.

«Είναι ολοφάνερο ότι αυτές οι προβοκατόρικες ενέργειες γίνονται από περιθωριακούς κύκλους που είναι δυσαρεστημένοι από την προσέγγιση Ελλάδας-Αλβανίας και από την επίσημη παραδοχή από το αλβανικό Υπουργείο Εξωτερικών ότι δεν υφίσταται κανένα ζήτημα Τσαμουριάς», αναφέρει ο κ.Ευθυμίου.