Skip to main content

ΠΑΟΚ μπάσκετ - Χαντς: Είμαστε φιλόδοξοι και πεινασμένοι

«Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και έχει εξαιρετικούς παίκτες», ανέφερε ο 23χρονος γκαρντ του Δικεφάλου του Βορρά.

Τις σκέψεις του για την αγωνιστική διαδρομή του ΠΑΟΚ στη φετινή περίοδο, αλλά και τη δική του παρουσία του σε αυτήν, εξέφρασε ο Τζέιλεν Χαντς. Ο 23χρονος γκαρντ, ο οποίος έβαλε έντονα τη... σφραγίδα του στην τελευταία, εκτός έδρας, επιτυχία των «ασπρόμαυρων» στην Καρδίτσα και αναδείχτηκε πολυτιμότερος παίκτης της 8ης αγωνιστικής της Basket League, τοποθετήθηκε σήμερα, μέσω της επίσημης σελίδας της ΚΑΕ στο διαδίκτυο, αναφέροντας, αρχικά, για τη διάκρισή του: «Είναι το πρώτο βραβείο που παίρνω μέχρι στιγμής στην Ελλάδα. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και έχει εξαιρετικούς παίκτες. Αυτό μπορώ να το επιβεβαιώσω και από παιχνίδια που έχω αγωνιστεί και παρακολουθήσει. Το επίπεδο είναι πολύ καλό».

Πρόσθεσε τονίζοντας: «Δεν έχουμε αγωνιστεί ακόμα στο κύπελλο, αλλά ξέρω πως πρέπει να έχουμε έναν καλό πρώτο γύρο στο πρωτάθλημα, έτσι ώστε να είμαστε στην τελική φάση, οπότε ίσως η διαδικασία αυτή να είναι δύσκολη. Από την άλλη, είναι δύσκολο όταν παίζεις στην Ευρώπη, επειδή έχεις να αντιμετωπίσεις ομάδες από διαφορετικές χώρες, άρα αυτομάτως άλλο στυλ παιχνιδιού, αλλιώτικοι παίκτες, όπως επίσης και πολλά ταξίδια. Άρα ναι, θα τις χαρακτήριζα δύσκολες διοργανώσεις και πιο πολύ το ελληνικό πρωτάθλημα, καθώς έχει διαφορετικές στρατηγικές. Δεν έπαιξα ποτέ σε λίγκα με τόσα πολλά pick n’ roll. Ο ΠΑΟΚ έχει ποικίλλα συστήματα ανάλογα με τον παίκτη, όπως επίσης και διαφορετικούς τρόπους παιχνιδιού. Εγώ και κάθε παίκτης πρέπει κάθε βδομάδα να ενσωματωνόμαστε στα pick n’ roll ή σε κάποια επίθεση που δεν έχουμε ξαναδεί. Φυσικά παίζει ρόλο και πώς είναι διαμορφωμένος κάποιος σαν παίκτης, αλλά οι διάφορες τακτικές πίσω από αυτόν, είναι το δύσκολο κομμάτι. Παρόλα αυτά, το συνήθισα εύκολα και αυτή η διαδικασία με βελτιώνει επειδή αισθάνομαι ότι καταλαβαίνω περισσότερα πράγματα. Έτσι νιώθω σαν να είμαι πιο συγκεντρωμένος και ότι έχω την ευκαιρία να δημιουργήσω περισσότερες ευκαιρίες για την ομάδα».

Για τις επιδιώξεις στη σεζόν, επισήμανε: «Στόχος μου είναι να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι και θεωρώ πως αν στο τέλος της σεζόν καταφέρουμε να είμαστε ανάμεσα στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος, θα είναι μεγάλο κατόρθωμα για εμάς. Όπως επίσης αν περάσουμε στον επόμενο γύρο του BCL, αλλά και να πάμε όσο πιο μακριά μπορούμε στο κύπελλο. Έχουμε πολύ καλά παιδιά στην ομάδα και το κλίμα είναι άριστο, κάτι που έχει πολλή σημασία. Όλοι οι Αμερικανοί αλλά και οι Έλληνες έχουμε κίνητρο και είμαστε φιλόδοξοι, όπως λέει ο coach Λυκογιάννης. Ερχόμαστε από διαφορετικές καταστάσεις ο καθένας, οπότε είμαστε "πεινασμένοι". Έτσι, καταλαβαίνουμε πως αν παίζουμε καλά και κερδίζουμε, αυτό θα είναι καλό για όλους. Έχουμε όλοι τον ίδιο στόχο, είμαστε νέοι και φιλόδοξοι και θέλουμε να πετύχουμε και στην Ευρώπη, αλλά και στην Ελλάδα».

Κατέληξε ο Χαντς σχολιάζοντας για τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ, αλλά και τον εντός έδρας αγώνα πρωταθλήματος που έχουν οι Θεσσαλονικείς, την Κυριακή (11/12), με αντίπαλο τον Ολυμπιακό: «Είναι με διαφορά οι καλύτεροι φίλαθλοι που είχα καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας μου. Ταξίδεψαν στην Καρδίτσα και πανηγύρισαν για εμάς. Όπως επίσης και στην Ιταλία, αλλά και σε όλα τα παιχνίδια είναι δίπλα μας. Για μία νέα ομάδα όπως τη δική μας, σημαίνει πολλά και αυτό μας βοηθάει στο να γινόμαστε συνέχεια καλύτεροι. Ξέρω ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, αυτό της Κυριακής, γιατί ο Ολυμπιακός είναι μία καλή ομάδα, αλλά πιστεύω πως όλοι οι οπαδοί μας θέλουν να νικήσουμε και εμείς θα παλέψουμε για το καλύτερο αποτέλεσμα».