Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021
x

ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ: ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΧΑΪΔΕΥΕΤΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ - ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΟΥΝ ΚΥΡΩΣΕΙΣ

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «μόνο αν ο Ερντογάν πιεστεί ουσιαστικά, θα σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και θα καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου».

«Η σύνοδος κορυφής στις 10 Δεκεμβρίου πρέπει επιτέλους να εγκρίνει ένα πακέτο κυρώσεων κατά του καθεστώτος Ερντογάν Σταματήστε να τον χαϊδεύετε», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης, κατά την ομιλία του σήμερα στην Ολομέλεια του ΕΚ, με θέμα την Προετοιμασία της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 10-11 Δεκεμβρίου.

Ο κ. Παπαδημούλης κάλεσε την καγκελάριο της προεδρεύουσας Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ, τον πρόεδρο του Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και  την πρόεδρο της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - η οποία ήταν η μόνη παρούσα - «να σταματήσουν να κλείνουν τα μάτια στις εντεινόμενες προκλήσεις του προέδρου της Τουρκίας στο Αιγαίο, στα Βαρώσια , στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Λιβύη» και ζήτησε να γίνουν «τα λόγια αλληλεγγύης στην Ελλάδα και την Κύπρο πράξη» . Όπως είπε χαρακτηριστικά «από λόγια χορτάσαμε».

Τόνισε ότι επί μήνες «ο κ. Ερντογάν αρνείται τις ευκαιρίες που του δώσατε. Υποκρίνεται και προκαλεί: Λίγες μέρες πριν από κάθε Σϋνοδο Κορυφής εμφανίζεται ως αρνάκι και μετά τη Σύνοδο συμπεριφέρεται ως λύκος. Αποδείξτε λοιπόν, ότι η ΕΕ δεν είναι αφελής» για να προσθέσει ότι «μόνο αν ο Ερντογάν πιεστεί ουσιαστικά, θα σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και θα καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου».

Δεδομένου ότι στη σύνοδο κορυφής του Δεκεμβρίου θα συζητηθεί μεταξύ άλλων ο  μακροπρόθεσμος προϋπολογισμός για την έναρξη της ανάκαμψης και το βέτο της Ουγγαρίας και της Πολωνίας, ο κ. Παπαδημούλης ως Συντονιστής της Ευρωομάδας της Αριστεράς (GUE/NGL) στην Επιτροπή Προϋπολογισμών (BUDG) και σκιώδης εισηγητής για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, το Ταμείο Ανάκαμψης και τον Προϋπολογισμό της ΕΕ για το 2021, ζήτησε «να εφαρμοστεί χωρίς καμία καθυστέρηση η συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης, τον Προϋπολογισμό και το κράτος δικαίου» και πρόσθεσε ότι «κάθε μέρα καθυστέρησης που προκαλούν ο κ. Όρμπαν και ο κ. Κατσίντσκι σημαίνει μεγαλύτερη ύφεση, μεγαλύτερη ανεργία και μεγαλύτερη ανασφάλεια για όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς- της Ουγγαρίας και της Πολωνίας συμπεριλαμβανομένων».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ