Skip to main content

Νοσοκομείο Παπαγεωργίου: Καμία αλλαγή για τους ασθενείς της ογκολογικής κλινικής

Η διοίκηση σημειώνει πως καμία αλλαγή δεν θα επέλθει στη θεραπεία των ασθενών από τη μετατροπή μέρους της ογκολογικής κλινικής σε κλινική Covid.

Καμία αλλαγή δεν θα επέλθει στη θεραπεία των ογκολογικών και αιματολογικών ασθενών από τη μετατροπή μέρους της κλινικής παθολογικής ογκολογίας σε κλινική Covid-19 στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», ξεκαθαρίζει σε ανακοίνωσή του νοσηλευτικό ίδρυμα.

Η διοίκηση σημειώνει πως «η απόφαση μετατροπής μιας κλινικής σε κλινική νοσηλείας ασθενών με Covid-19 γίνεται μετά από ενδελεχή μελέτη και πληροί κριτήρια, όπως η απρόσκοπτη συνέχιση της νοσηλείας όλων των ασθενών (Covid-19 και non Covid-19) υπό ασφαλείς συνθήκες και η διασφάλιση της δημόσιας υγείας».

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου καταλήγει σημειώνοντας πως «σε καμία περίπτωση η μετατροπή μιας κλινικής (π.χ. Παθολογικής Ογκολογίας) σε Κλινική Covid-19 δεν συνεπάγεται κλείσιμο της πρώτης ούτε οι ασθενείς μεταφέρονται σε άλλα νοσοκομεία, αλλά συνεχίζουν να προσέρχονται και να εξυπηρετούνται κανονικά στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Η διαδικασία αυτή ακολουθείται από την έναρξη της πανδημίας». 

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Καμία αλλαγή στη θεραπεία των ογκολογικών και αιματολογικών ασθενών από τη μετατροπή της Κλινικής Παθολογικής Ογκολογίας σε Κλινική Covid-19.

Αναφορικά με έντυπα και διαδικτυακά δημοσιεύματα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και σύμφωνα με τα οποία η προετοιμασία για τη λειτουργία νέας Κλινικής Covid-19 στο χώρο λειτουργίας της Κλινικής Παθολογικής Ογκολογίας θέτει «στον αέρα» τη νοσηλεία ογκολογικών και αιματολογικών ασθενών, η Διοίκηση του Νοσοκομείου τονίζει κατηγορηματικά, προς αποκατάσταση της αλήθειας, ότι:

«Η απόφαση μετατροπής μιας Κλινικής σε Κλινική Νοσηλείας ασθενών με Covid-19 γίνεται μετά από ενδελεχή μελέτη και πληροί κριτήρια, όπως η απρόσκοπτη συνέχιση της νοσηλείας όλων των ασθενών (Covid-19 και non Covid-19) υπό ασφαλείς συνθήκες και η διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Πριν από τη μετατροπή κάποιας Κλινικής σε Κλινική Covid-19 προηγείται σχεδιασμός με βάση τις χωροταξικές ανάγκες και τη βέλτιστη λειτουργία όλων των Κλινικών του Νοσοκομείου. Σε καμία περίπτωση η μετατροπή μιας Κλινικής (π.χ. Παθολογικής Ογκολογίας) σε Κλινική Covid-19 δεν συνεπάγεται κλείσιμο της πρώτης ούτε οι ασθενείς μεταφέρονται σε άλλα νοσοκομεία, αλλά συνεχίζουν να προσέρχονται και να εξυπηρετούνται κανονικά στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Η διαδικασία αυτή ακολουθείται από την έναρξη της πανδημίας».