Skip to main content

Παπαϊωάννου για τον εμβολιασμό του: Με στοχοποιούν για όσα έγιναν στο ΑΠΘ

«Δεν με αγγίζει η προσπάθεια σπίλωση και στοχοποίησής μου - Εμβολιάστηκα βάσει της λίστας που έδωσε η Γραμματεία του Τμήματος Ιατρικής»

«Όχι απλά δεν εμβολιάστηκα παρατύπως, όχι απλά δεν εμβολιάστηκα εκτός σειράς, αλλά ήμουν σε λίστα των μελών ΔΕΠ της Σχολής Επιστημών Υγείας για εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, εξαιτίας της ενασχόλησής μου με ειδικά αντικείμενα που έρχονται σε επαφή με τον ιό και εκλήθην από το νοσοκομείο να πάω», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Status 107,7 ο πρύτανης του ΑΠΘ και επικεφαλής του ερευνητικού έργου ανίχνευσης του κορωνοϊού στα λύματα της Θεσσαλονίκης, Νίκος Παπαϊωάννου, σχολιάζοντας δημοσίευμα που κάνει λόγο για εμβολιασμό εκτός σειράς.

Ο κ. Παπαϊωάννου τόνισε ότι μαζί του εμβολιάστηκαν καθηγητές της Σχολής Επιστημών Υγείας, όσους είχε δώσει η γραμματεία του Τμήματος Ιατρικής, βάσει πρωτοκόλλου, σημειώνοντας ότι ο ίδιος είναι καθηγητής παθολογικής ανατομικής της Σχολής επιστημών υγείας.

Ο πρύτανης έκανε λόγο για προσπάθεια προσωπικής στοχοποίησής του μετά τα πρόσφατα γεγονότα στο ΑΠΘ, ενώ αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι στο δημοσίευμα δίνονται στοιχεία της διεύθυνσης οικείας του, διερωτώμενος τι σχέση έχει η διεύθυνσή του με το ο,τιδήποτε.

«Η συστηματική προσπάθεια σπίλωσης και προσωπικής μου στοχοποίησης αναφορικά με τα τελευταία γεγονότα στο Αριστοτέλειο πραγματικά δεν με αγγίζει. Έκανα το νόμιμο, έχω την έγκριση της Συγκλήτου. Όταν αυτή την εβδομάδα καταγραφούν από τις υπηρεσίες το τι βρήκαμε μέσα στο ΑΠΘ, θα το ξανασυζητήσουμε» είπε χαρακτηριστικά.

«Ήταν νόμιμη η διαδικασία της εισαγγελικής καταφυγής από την πρώτη στιγμή, αλλά είμαι και περήφανος γιατί με στηρίζει η συντριπτική πλειοψηφία της Συγκλήτου», δήλωσε ο κ. Παπαϊωάννου.

«Κανείς δεν θέλει αστυνομία στο πανεπιστήμιο, αλλά είναι η κατάληψη μέσο δημοκρατικής διεκδίκησης ή όχι, σ΄αυτό πρέπει να απαντήσουμε», τόνισε ο πρύτανης του ΑΠΘ.