Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021
x

ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΑΠΘ: ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΟΡΙΖΟΝΤΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΜΠΥΛΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Βασικός λόγος εξάπλωσης του ιού είναι ασυμπτωματικοί φορείς που τον μεταδίδουν, άθελά τους, στην κοινότητα, σύμφωνα με τον Ν. Παπαϊωάννου

Μακριά φαίνεται να είναι η συζήτηση για την άρση των μέτρων για τον κορωνοϊό στη Θεσσαλονίκη, καθώς οι έρευνες των λυμάτων από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, συνεχίζουν να δείχνουν αυξημένες τιμές, όπως αποκάλυψε ο Νίκος Παπαϊωάννου, πρύτανης του ΑΠΘ.

Και αυτή την εβδομάδα, οι συγκεντρώσεις του ιού ήταν σε υψηλά επίπεδα, είπε στον στον ρ/σ ΘΕΜΑ 104,6.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαϊωάννου, την επόμενη εβδομάδα θα φανούν τα πρώτα δείγματα μείωσης των συγκεντρώσεων, καθώς θα αρχίσουν σταδιακά να αποδίδουν τα μέτρα. Σημείωσε επίσης ότι τα ευρήματα που βρίσκονται στα λύματα σήμερα θα φανούν σε λίγες μέρες σε κρούσματα. Σε δραματικό τόνο σχολίασε πως είναι «η πρώτη φορά που εύχονται οι επιστήμονες να διαψευστούν από την πραγματικότητα».

Βασικός λόγος εξάπλωσης του ιού είναι ασυμπτωματικοί φορείς που τον μεταδίδουν, άθελά τους, στην κοινότητα, σύμφωνα με τον κ. Παπαϊωάννου, ο οποίος υπογράμμισε την ανάγκη της τήρησης των μέτρων, με βασικότερα τη σωστή χρήση μάσκας και τον αποφυγή συγχρωτισμού.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ