Skip to main content

Παπανικολάου: Για ρατσισμό καταγγέλλει τη διοίκηση το Σωματείο Εργαζομένων

Το Σωματείο καταγγέλλει ρατσιστικές συμπεριφορές σε βάρος νοσηλευτών για την εξωτερική τους εμφάνιση αλλά και το γεγονός ότι πήραν αναρρωτικές άδειες.

Πυρά κατά της διοίκησης του νοσοκομείου Παπανικολάου εξαπολύει το Σωματείο Εργαζομένων του νοσηλευτικού ιδρύματος σημειώνοντας ότι «αντί να σταθεί με σεβασμό απέναντι στους ήρωες της νοσηλευτικής παίζει παιχνίδια που στόχο έχουν την εξόντωση των συναδέλφων που δεν δηλώνουν υποταγή στη διεύθυνση».

Το Σωματείο, σε σχετική ανακοίνωση, καταγγέλλει ρατσιστικές συμπεριφορές σε βάρος νοσηλευτών για την εξωτερική τους εμφάνιση, το σωματικό τους βάρος ακόμα και επειδή πήραν αναρρωτικές άδειες ή και γιατί είναι καπνιστές.

Παράλληλα, τα μέλη του Σωματείου σημειώνουν πως θα σταθούν στο πλευρό των συναδέλφων τους «δημοσιοποιώντας το θέμα εντός και εκτός του νοσοκομείου, με κάλεσμα των δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργάνων, με εξώδικα ή όποια άλλη μορφή».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων:

«Ναι κάναμε όλοι υπομονή, για να στηρίξουμε πρωτίστως τους ασθενείς και τιμώντας, ο καθένας από τη θέση του, το ρόλο του μέσα στο ΕΣΥ. Όμως φτάνει πια, καμιά ανοχή πλέον!

Και ας γίνουμε πιο σαφείς: Καθώς η πανδημία υποχωρεί και υπάρχει η δυνατότητα η διοίκηση να σταθεί με σεβασμό απέναντι στους ήρωες της νοσηλευτικής παίζει παιχνίδια που στόχο έχουν την εξόντωση των συναδέλφων που δεν δηλώνουν υποταγή στην διεύθυνση.

Στις τελευταίες συνεδριάσεις έρχονται συνάδελφοι στο σωματείο που απεγνωσμένα ζητούν τη βοήθεια του, όχι μόνον για τις μετακινήσεις σε τμήματα στα οποία κυρίως για λόγους υγείας δεν μπορούν να ανταποκριθούν, αλλά και καταγγέλλοντας ρατσιστικές συμπεριφορές όπως γιατί πήραν αναρρωτική άδεια, ρατσιστικά σχόλια για την εξωτερική εμφάνιση και το σωματικό βάρος, ζητήματα υγείας, γιατί είναι καπνιστές κ.λ.π!

Το σωματείο έκανε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της διοίκησης, απαιτώντας την άμεση λήψη μέτρων, παρουσία μάλιστα συναδέλφων που είχαν υποστεί όλα όσα αναφέρονται παραπάνω από την διευθύντριά τους. Εν κατακλείδι ποιος διοικεί αυτό το νοσοκομείο; Ποιος ο ρόλος των διοικητών; Να παρακολουθούν άβουλοι και να περιμένουν οι εργαζόμενοι να πάνε στα δικαστήρια για να αποφασίσουν άλλοι για λογαριασμό της; Ή είναι κοινή συναινέσει το παιχνιδάκι στις πλάτες των πολύπαθων νοσηλευτών μετά την κόλαση του covid;

Η πλειοψηφία του σωματείου θα σταθεί στο πλευρό των μελών του με κάθε τρόπο. Ήτοι, δημοσιοποιώντας το θέμα εντός και εκτός του νοσοκομείου, με κάλεσμα των δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργάνων, με εξώδικα ή όποια άλλη μορφή αγώνα σκεφτεί, μαζί με τους συναδέλφους τους οποίους καλεί να πλαισιώσουν το σωματείο γιατί μόνο ένα μαζικό σωματείο μπορεί να έχει αποτελέσματα στη δράση του.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, δεν είναι τυχαία η αναφορά στην πλειοψηφία του σωματείου. Σας είναι γνωστό, ότι η κυβερνητική παράταξη απέχει συχνά από τις συνεδριάσεις και πάντα από τις κινητοποιήσεις του σωματείου. Έχει άλλους τρόπους δοσοληψίας με την διοίκηση που καμιά σχέση δεν έχουν με αγώνες και διεκδικήσεις. Εμείς σας καλούμε στο σωματείο, να ανατρέψουμε αυτήν την κατάσταση έτσι όπως μας αρμόζει με αξιοκρατία στις θέσεις ευθύνης, με σεβασμό στην επαγγελματική και ανθρώπινη υπόστασή μας και με αναγνώριση της προσφοράς μας στον ασθενή».