Skip to main content

Παπανικολάου: Παρέμβαση ΚΚΕ μετά τις καταγγελίες για αυταρχισμό της διοίκησης

Οι βουλευτές καταλογίζουν ευθύνες τόσο στη διοίκηση όσο και την κυβέρνηση και ζητούν από τον Βασίλη Κικίλιανα ενημερώσει σε ποιες ενέργειες θα προβεί.

Εξηγήσεις σχετικά με τις καταγγελίες των εργαζόμενων του νοσοκομείου Παπανικολάου, που κάνουν λόγο για αυταρχισμό της διοίκησης, ζητούν με ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια οι βουλευτές του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης.

Διαβάστε - Παπανικολάου: Για ρατσισμό καταγγέλλει τη διοίκηση το Σωματείο Εργαζομένων

Παράλληλα αναφέρουν ως χαρακτηριστικό παράδειγμα μια νοσηλεύτρια με πολύ σοβαρά χρόνια προβλήματα υγείας βάσει των οποίων θα έπρεπε να απέχει από την εργασία της, ενώ μετά τον εμβολιασμό της πρέπει να εργάζεται σε προστατευμένο περιβάλλον. Ωστόσο, όπως τονίζουν «με εντολή της διευθύντριας της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, που υπογράφει βεβαίως και η διοίκηση, μετακινείται στα εξωτερικά ιατρεία, τμήμα με τεράστια έκθεση σε ασθενείς και με μεγάλο φόρτο εργασίας, 6 μήνες πριν την συνταξιοδότησή της».

Οι βουλευτές καταλογίζουν ευθύνες τόσο στη διοίκηση όσο και την κυβέρνηση και ζητούν από τον υπουργό να ενημερώσει σε ποιες ενέργειες θα προβεί.

Αναλυτικά η ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ:

«Θέμα: Προβλήματα εργαζόμενων στο Γ.Ν.Θ. Γ. Παπανικολάου στην ΠΕ Θεσσαλονίκης

Το τελευταίο διάστημα έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας οι καταγγελίες εργαζόμενων του Γ.Ν.Θ. Γ. Παπανικολάου στην ΠΕ Θεσσαλονίκης, στο εργασιακό τους σωματείο, για μετακινήσεις, σε τμήματα στα οποία για λόγους υγείας δεν μπορούν να ανταποκριθούν ή είναι επικίνδυνο να εργάζονται, καθώς και για παραβιάσεις ωραρίων των νοσηλευτικών βαρδιών (πχ,καλείται κυρίως το νοσηλευτικό προσωπικό τηλεφωνικά και οποιαδήποτε ώρα για να τροποποιηθεί το ωράριο ή να ανακαλεστούν ρεπό ή επίσης ενημερώνονται οι εργαζόμενοι πολλές φορές την προηγούμενη μέρα για τα ωράρια της επομένης), αυθαίρετες προφορικές εντολές και πολλά άλλα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της όλης αρνητικής κατάστασης για τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο αποτελεί νοσηλεύτρια με πολύ σοβαρά χρόνια προβλήματα υγείας (επισυνάπτονται ιατρικές γνωματεύσεις), βάσει των οποίων θα έπρεπε να απέχει από την εργασία της, ενώ μετά τον εμβολιασμό της πρέπει να εργάζεται σε προστατευμένο περιβάλλον (ΦΕΚ 2744/26-6-21). Με εντολή της Διευθύντριας της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, που υπογράφει βεβαίως και η Διοίκηση, μετακινείται στα εξωτερικά ιατρεία, τμήμα με τεράστια έκθεση σε ασθενείς και με μεγάλο φόρτο εργασίας, 6 μήνες πριν την συνταξιοδότηση της. Μάλιστα, η δίκαιη διαμαρτυρία της εργαζόμενης στη Διευθύντριας της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, «έπεσε στο κενό».

Για αυτή την κατάσταση, την κύρια ευθύνη έχουν η Διοίκηση του νοσοκομείου, αλλά και η κυβέρνηση, που μέσα από τα όργανα διοίκησης του κάθε νοσοκομείου ενισχύει τον αυταρχισμό απέναντι στους εργαζόμενους, θέλοντας να περάσουν όλες τις αντιδραστικές αλλαγές που αφορούν το «νοσοκομείο Α.Ε.» που θα έχει ασθενείς-πελάτες και εργαζόμενους-δούλους.

Με βάση τα παραπάνω Ερωτάται ο κ. Υπουργός, σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση, ώστε να αρθεί η αρνητική κατάσταση για τους εργαζόμενους στο Γ.Ν.Θ. Γ. Παπανικολάου και ειδικότερα για την προαναφερόμενη νοσηλεύτρια;

Οι Βουλευτές
Δελής Γιάννης
Στολτίδης Λεωνίδας»