Skip to main content

Πάπας Φραγκίσκος: Να στηρίζετε τα παιδιά σας αν είναι ομοφυλόφιλα

Ο πάπας αναφέρθηκε σχετικά σε σχόλιά του εκτός κειμένου σε εβδομαδιαία ομιλία του περί των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι γονείς.

Ο Πάπας Φραγκίσκος κάλεσε την Τετάρτη τους γονείς ομοφυλόφιλων τέκνων να τους στηρίζουν αντί να τους καταδικάζουν.

Ο ηγέτης της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας αναφέρθηκε σχετικά σε σχόλιά του εκτός κειμένου σε εβδομαδιαία ομιλία του περί των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι γονείς.

Τα ζητήματα αυτά περιλαμβάνουν και «γονείς που διακρίνουν διαφορετικούς σεξουαλικούς προσανατολισμούς στα παιδιά τους και πρέπει να δουν πώς θα το χειριστούν, πώς θα στέκονται πλάι στα παιδιά τους και όχι να κρύβονται πίσω από μια στάση καταδίκης», είπε ο Πάπας.

Παλαιότερα έχει δηλώσει ότι οι ομοφυλόφιλοι έχουν δικαίωμα να είναι αποδεκτοί από τις οικογένειές τους ως τέκνα και αδέλφια.

Επίσης έχει πει ότι η Εκκλησία δεν μπορεί μεν να αποδεχθεί γάμους ομοφύλων, αλλά μπορεί να στηρίξει νόμους περί συμφώνων συμβίωσης που επιτρέπουν σε ομόφυλα ζευγάρια δικαιώματα σε τομείς όπως οι συντάξεις, η παροχή υπηρεσιών υγείας και η κληρονομιά.

Πέρυσι το γραφείο δόγματος του Βατικανού είχε εκδώσει έγγραφο με το οποίο απαγόρευε σε καθολικούς ιερωμένους να ευλογούν ομόφυλα ζευγάρια, προκαλώντας απογοήτευση μεταξύ των ομοφυλόφιλων Καθολικών. Σε χώρες όπως οι ΗΠΑ και η Γερμανία αυτή η πρακτική είχε αρχίσει ήδη να εφαρμόζεται σε ενορίες.

Από την άλλη πλευρά οι πιο φανατικοί μεταξύ των 1,3 δισεκ. Καθολικών ανά τον κόσμο θεωρούν ότι ο Πάπας Φραγκίσκος (για τους οποίους βεβαίως έχει το αλάθητο) μπερδεύει τον κόσμο με όσα λέει περί της ομοφυλοφιλίας.