Skip to main content

Παπαστεργίου: Η κατάσταση στο νοσοκομείο Σερρών δυσκολεύει την αντιμετώπιση της πανδημίας

Στις ελλείψεις και την υποστελέχωση του νοσοκομείου Σερρών αναφέρθηκε ο επικεφαλής της παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία».

Επίσκεψη στις Σέρρες πραγματοποίησε ο Χρήστος Παπαστεργίου, επικεφαλής της παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία», μαζί με τα στελέχη του συνδυασμού Κέλυ Βαλταδώρου, Δημήτρη Πουλτουρτζίδη και Γιώργο Τρέντσιο.

Τα στελέχη της παράταξης συναντήθηκαν στο Εργατικό Κέντρο, με τον πρόεδρο κ. Άλκη Απιδόπουλο και στελέχη της διοίκησης, στην έδρα της Αντιπεριφέρειας, με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Παναγιώτη Σπυρόπουλο και στο νοσοκομείο με τον πρόεδρο των γιατρών κ. Βαγγέλη Παπαμιχάλη και εκπροσώπους των εργαζομένων.

Μετά τις συναντήσεις, ο κ. Χρήστος Παπαστεργίου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Θέλω κατ' αρχάς να εκφράσω την θλίψη όλων μας και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους δικούς του ανθρώπους, για την απώλεια του Θεόδωρου Αραμπατζή. Ενός αυτοδιοικητικού, με μεγάλη και ανιδιοτελή προσφορά στην κοινωνική και πολιτική ζωή των Σερρών.

Ευχαριστώ πολύ όλους όσους συναντήσαμε σήμερα. Στην τωρινή συγκυρία προέχει η αντιμετώπιση της πανδημίας και άρα η προώθηση των εμβολιασμών. Αυτό που από κοινού συμφωνήσαμε και στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Συζητήσαμε με τον κ. Σπυρόπουλο και τον κ. Απιδόπουλο τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Περιφέρεια, προς τον σκοπό αυτό και τις οποίες έχω την τιμή να συντονίζω, κατόπιν της σχετικής πρότασης του κ. Τζιτζικώστα και των επικεφαλής των άλλων παρατάξεων. Παράλληλα αναφερθήκαμε, αντίστοιχα, στα ζητήματα της Π.Ε. Σερρών και στα θέματα της ανεργίας και της οικονομικής κρίσης. Ευχαριστώ πολύ τον κ. Σπυρόπουλο για τα εξαιρετικά του δώρα, που προβάλλουν τις Σέρρες και συγχαίρω τον κ. Απιδόπουλο για την νίκη του στις πρόσφατες εκλογές του Εργατικού Κέντρου. 

Δυστυχώς όμως, η κατάσταση του νοσοκομείου Σερρών, όπως την ανέλυσε, με στοιχεία ο κ. Παπαμιχάλης και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, «θολώνει» πολύ την προοπτική αντιμετώπισης της πανδημίας, αλλά και γενικότερα των υγειονομικών ζητημάτων. Η μεγάλη υποστελέχωση και ο ανεπαρκής οργανισμός του νοσοκομείου είναι τα μείζονα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Θα συμβάλλουμε, όσο μπορούμε, σε αυτήν την κατεύθυνση. Ευχαριστώ για την ενημέρωση τον πρόεδρο των γιατρών κ. Παπαμιχάλη και τους εκπροσώπους των εργαζομένων και στο πρόσωπό τους συγχαίρουμε, με σεβασμό, τους συναδέλφους τους που δίνουν την μάχη καθημερινά υπό σκληρές συνθήκες».

Το πρόγραμμα της περιοδείας περιλάμβανε και επίσκεψη στον δήμο Βισαλτία, η οποία λόγω έκτακτης υποχρέωσης του Δημάρχου κ. Αθανάσιου Μασλαρινού δεν υλοποιήθηκε. Η επίσκεψη αυτή θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες.