Skip to main content

Παπαθανάσης: Δεν τίθεται ζήτημα αύξησης τιμής των rapid test

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών και σε άλλους κλάδους

Δεν τίθεται θέμα αύξησης της τιμής των rapid test κορωνοϊού διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 13 Σεπτεμβρίου οπότε τίθενται σε ισχύ τα μέτρα για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί το κόστος ενός rapid test έχει οριστεί στα 10 ευρώ. Ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια μέσω του προέδρου τους Θεόδωρου Χατζηπαναγιώτου, τονίζουν ότι για να μην «μπουν μέσα» τα εργαστήρια και για να χρησιμοποιηθούν καλύτερης ποιότητας τεστ, το κόστος τους δεν μπορεί να είναι μικρότερο από 12 ευρώ.

Ο κ. Παπαθανάσης σχολίασε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 οπως όσα rapid test διενεργούνται στα εργαστήρια είναι εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ και συνεπώς είναι αξιόπιστα.

Σχετικά με την επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών και σε άλλους κλάδους ανέφερε ότι όλα είναι στο τραπέζι και πως βάση θα είναι τα συμπεράσματα των λοιμωξιολόγων.

Τόνισε πάντως ότι για να ληφθούν οι αποφάσεις θα πρέπει πρώτα να ξεκινήσουν να εφαρμόζονται τα νέα μέτρα και να αξιολογηθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα.