Skip to main content

Παππάς: Δέσμιος των δεξιότατων, νεοφιλελεύθερων πολιτικών ο Μητσοτάκης

Ο ΣΥΡΙΖΑ εφάρμοσε μια ισορροπημένη συνταγή με δημιουργία θέσεων εργασίας, υπογράμμισε ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς.

«Δέσμιο των δεξιότατων, νεοφιλελεύθερων πολιτικών» χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή τη χθεσινή ανάρτησή του στο Facebook σχετικά με τις απεργίες, ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του στον «Αθήνα 9,84». Όπως πρόσθεσε, η ΝΔ «θεωρεί ότι η απελευθέρωση των απολύσεων και η μη ύπαρξη συλλογικών διαπραγματεύσεων αποτελούν προϋπόθεση ανάπτυξης».

«Καταργούν τη δυνατότητα μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία, την υποχρέωση αναγραφής των υπερωριών στην Εργάνη, αλλά και την απαίτηση αιτιολογίας στην απόλυση», ανέφερε ο κ. Παππάς, για να συμπληρώσει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ εφάρμοσε μια ισορροπημένη συνταγή με δημιουργία θέσεων εργασίας -κατά το 70% πλήρους απασχόλησης- και προστασία του εργασιακού πλαισίου. Το έκαναν σαν κλέφτες με μια ογκώδη τροπολογία που κατατέθηκε 5 λεπτά πριν, στο δεύτερο νομοσχέδιο που ήρθε στη Βουλή και σαν λαθρεπιβάτες, με σειρά διατάξεων στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο. Αποτυπώνουν την ιδεοληψία τους ότι η απουσία δυνατότητας προστασίας της εργασίας και αύξησης των αμοιβών συνιστά προϋπόθεση ανάπτυξης».

Για την επένδυση στο Ελληνικό, ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: «Ακούγαμε ότι μία εβδομάδα μετά τις εκλογές θα μπουν μπουλντόζες στο Ελληνικό. Καταγγείλαμε την καθυστέρηση του αναδόχου, που ήθελε και κάποια άλλα πράγματα από αυτά που έλεγε πως έχει ολοκληρώσει, και το αποτέλεσμα ήταν η αποχώρηση δύο διεθνών οίκων».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να γίνει το project με βάση την προστασία του περιβάλλοντος, όπως επίσης του νομικού και συνταγματικού πλαισίου, αλλά θα ασκεί κριτική στο πρέπον μέτρο», τόνισε.

Τέλος, σχολιάζοντας αν η ανάπτυξη της οικονομίας επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν χαμηλή, ο κ. Παππάς επισήμανε: «Το 2014 η αντιπολιτευτική γραμμή της ΝΔ ήταν ότι η οικονομία απογειωνόταν. Το τελευταίο τρίμηνο του έτους έκλεισε με ύφεση 1,1%, υπήρχε δημοσιονομικό κενό για το 2015 και τα επιτόκια ήταν στο 8-9%. [..] Η ανεργία στις αρχές του 2015 ήταν στο 27% και το πήγαμε στο 17% τον Ιούλιο, με τον πήχη που βάλαμε για περισσότερες από 400.000 θέσεις εργασίας, μείωση της ανεργίας, ρεκόρ άμεσων ξένων επενδύσεων και ολοκλήρωση των αυτοκινητοδρόμων».