Skip to main content

Παππάς: Φέρτε αναλογιστικές μελέτες για τις αλλαγές στην επικουρική ασφάλιση

«Το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης. Υπάρχουν αναλογιστικές μελέτες; Να τις φέρετε», δήλωσε ο Νίκος Παππάς.

«Φέρτε τις αναλογιστικές μελέτες, πείτε μας πόσο θα πληρώσει ο φορολογούμενος τη διάλυση του ασφαλιστικού», ανέφερε ο τομέαρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Β3’ Νότιου Τομέα Αθηνών, Νίκος Παππάς, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ενίσχυση της Fraport

«Το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης. Υπάρχουν αναλογιστικές μελέτες; Να τις φέρετε. Να δούμε πόσο θα πληρώσει ο φορολογούμενος τη διάλυση», τόνισε ο Νίκος Παππάς στην Ολομέλεια της Βουλής, με αφορμή σημερινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Όπως σημείωσε, μάλιστα, απευθυνόμενος στους παριστάμενους υπουργούς, Χρ. Σταϊκούρα και Θ. Σκυλακάκη, «δεν μπορείτε να αποσιωπάτε ότι δρομολογείτε μία αλλαγή η οποία θα στοιχίσει στο ελληνικό δημόσιο κάποιες δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ».

Επέκρινε, δε, αυτή την κυβερνητική επιλογή, λέγοντας: «Θέλετε να μετατρέψετε την Ελλάδα σε μια ατελείωτη Ασπίς Πρόνοια. Δεν διδάσκεστε από τη διεθνή εμπειρία, που λέει ότι τις τελευταίες δεκαετίες, περίπου 30 χώρες έκαναν την ίδια επιλογή και ήδη 18 από αυτές αναίρεσαν αυτή τους την πολιτική».