Skip to main content

Παππάς:Καρδιά της ανάκαμψης της Ελλάδας ο ΣΥΡΙΖΑ θα φανεί στις εκλογές

«Συνεχίζουμε», είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής , «και μετά την έξοδο από τα μνημόνια με ένα πρόγραμμα στοχευμένων φοροελαφρύνσεων».

«Τα διλήμματα είναι πάρα πολύ καθαρά και εκκρεμούν ενώπιον των πολιτών. Η Ελλάδα ή θα συνεχίσει την πορεία της ανάκαμψης, την πορεία που μειώνει την ανεργία, την πορεία που αυξάνει την απασχόληση, ή θα γυρίσει στις πολιτικές και στους αμετανόητους πολιτικούς που την βύθισαν στην κρίση», δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς σε ανοικτή συνέλευση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτρα.

Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, «για τίποτα από όσα έχουν κάνει την τετραετία της καταστροφής 2010- 2014 δεν έχουν μετανιώσει, για τίποτα από όσα εφάρμοσαν δεν έχουν πει ότι θα το αλλάξουν». «Οι Έλληνες» συνέχισε ο Νίκος Παππάς «δεν έχουν όση κοντή μνήμη θα επιθυμούσαν αυτοί που χρεοκόπησαν τη χώρα να έχουν. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες γνωρίζουν και θα συνεχίσουν αποφασιστικά την πορεία προς την ανάκαμψη και τη δίκαιη ανάπτυξη».

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Προοδευτική Συμμαχία, επεσήμανε ο Νίκος Παππάς, «είναι η καρδιά της ανάκαμψης της Ελλάδας και αυτό θα γίνει καθαρό στις εκλογές που έρχονται».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πως θα κινηθεί προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Παππάς σημείωσε: «Οι εθνικές κάλπες είναι απολύτως διαφορετικές από τις ευρωπαϊκές κάλπες. Πάνω από μισό εκατομμύριο συμπολίτες μας, έως 600.000, επέλεξαν να μην ψηφίσουν, επέλεξαν την αποχή. Παραδοσιακά εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες κάνουν άλλες επιλογές από αυτές που έκαναν στις ευρωεκλογές. Είναι απολύτως προφανές ότι τα προγράμματα των δύο βασικών διεκδικητών της πρωτιάς είναι πάνω στο τραπέζι και οι Έλληνες θα αποφασίσουν».

Όπως συμπλήρωσε, «οι Έλληνες θα αποφασίσουν αν θα έχουν αναδιανεμητικό δημόσιο σύστημα ασφάλισης, το οποίο για πρώτη φορά είναι πλεονασματικό, ή θα πάμε στο λεγόμενο σύστημα Πινοσέτ που σημαίνει άμεση κατάργηση των επικουρικών συντάξεων και απόλυτη ανασφάλεια για τους συνταξιούχους και τους δικαιούχους».

«Θα πάμε», συμπλήρωσε, «και θα υποστηρίξουμε το βάθεμα του κοινωνικού κράτους, ή θα θεωρήσουμε ότι η υγεία και η περίθαλψη είναι ιδιωτική υπόθεση του καθενός;».

Σε αυτό το σημείο ο Νίκος Παππάς τόνισε ότι «την πρώτη τετραετία της διακυβέρνησής μας ο κοινωνικός προϋπολογισμός αυξήθηκε από τα 700 εκατομμύρια στα 3,2 δισ., ακριβώς για να ξεκινήσουμε να κλείνουμε τις πληγές των μνημονίων».

«Συνεχίζουμε», πρόσθεσε, «και μετά την έξοδο από τα μνημόνια με ένα πρόγραμμα στοχευμένων φοροελαφρύνσεων, διότι γνωρίζουμε και ξέρουμε ότι υπάρχουν κοινωνικές κατηγορίες και τάξεις οι οποίες επιβαρύνθηκαν δυσανάλογα».

«Αυτή είναι η πορεία που έχουμε χαράξει» επεσήμανε ο Νίκος Παππάς και εξήγησε: «Είναι μία πορεία σταθερότητας, η οποία βεβαίως και απειλείται από ένα πρόγραμμα αντικοινωνικό, από ένα πρόγραμμα το οποίο θα δημιουργήσει νέα οικονομικά αδιέξοδα, θα μεγεθύνει τις ανισότητες και λυπάμαι που θα το πω, αλλά αυτό το οικονομικό πρόγραμμα συνοδεύεται και από ένα πολιτικό πρόγραμμα. Ένα πολιτικό πρόγραμμα, το οποίο είναι διχαστικό και το οποίο δεν διστάζει να έχει υποψηφίους, οι οποίοι με σύστημα έχουν ξεπλύνει το προηγούμενο διάστημα την ακροδεξιά. Για όλα αυτά η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό».