Skip to main content

Παρακολουθήσεις: Το ΠΑΣΟΚ ζητά να συγκληθεί η Επιτροπή Θεσμών για τις καταγγελίες Σπίρτζη

Όπως υποστηρίζουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, προκύπτουν νέα στοιχεία στην υπόθεση των παρακολουθήσεων μετά τις καταγγελίες Σπίρτζη.

Την εκ νέου σύγκλιση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ζητά η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ με επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο Αθανάσιο Μπούρα.

Όπως υποστηρίζουν οι βουλευτές του κόμματος, προκύπτουν νέα στοιχεία στην υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Την επιστολή προς τον κ. Μπούρα υπογράφει ολόκληρη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, και όπως αναφέρεται « προκύπτουν πρόσθετα στοιχεία στην υπόθεση των παρακολουθήσεων πολιτικών προσώπων και δημοσιογράφων (πχ η καταγγελία του Χρήστου Σπίρτζη), τα οποία δεν αποτελούν αντικείμενο των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής».

Η επιστολή του ΠΑΣΟΚ προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας κ. Μπούρα

Επειδή προκύπτουν πρόσθετα στοιχεία στην υπόθεση των παρακολουθήσεων πολιτικών προσώπων και δημοσιογράφων (π.χ. καταγγελία Χρήστου Σπίρτζη), τα οποία δεν αποτελούν αντικείμενο των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής, η οποία συστάθηκε σύμφωνα με την από 29/8/2022 απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων, ζητούμε την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, ενώπιον της οποίας προτείνουμε να κληθούν για ακρόαση όλα τα πρόσωπα που αναφέρονται στις ήδη δημοσιευθείσες και υποβληθείσες προς εσάς αιτήσεις των Κοινοβουλευτικών Ομάδων του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος.

Οι προτείνοντες βουλευτές

Χαράλαμπος Καστανίδης
Μιχάλης Κατρίνης
Ευαγγελία Λιακούλη
Γεώργιος Αρβανιτίδης
Γεώργιος Αρβανιτίδης
Κωνσταντίνος Σκανδαλίδης
Νάντια Γιαννακοπούλου
Αντωνία (Τόνια) Αντωνίου
Ιλχάν Αχμέτ
Χρήστος Γκόκας
Γεώργιος Καμίνης
Βασίλης Κεγκέρογλου
Χαρά Κεφαλίδου
Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος
Δημήτριος Κωνσταντόπουλος
Ανδρέας Λοβέρδος
Γεώργιος Μουλκιώτης
Μπουρχάν Μπαράν
Δημήτριος Μπιάγκης
Απόστολος Πάνας
Γεώργιος Παπανδρέου
Ανδρέας Πουλάς
Γεώργιος Φραγγίδης