Skip to main content

Αλλάζει ο καιρός - Βροχές και καταιγίδες στη Βόρεια Ελλάδα

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές από το μεσημέρι και μετά.

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στη Βόρεια Ελλάδα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα ισχυρούς ανέμους.


Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, που εκδόθηκε εχθές Κυριακή 23 Ιουνίου 2019 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ):

Σήμερα Δευτέρα (24-06-2019) από νωρίς το πρωί θα επηρεαστούν η Κεντρική και η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη. Σταδιακά και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες η Δυτική Μακεδονία, η Θεσσαλία, οι Σποράδες και πρόσκαιρα η Ήπειρος. Εξασθένηση των φαινομένων προβλέπεται τις βραδινές ώρες.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές από τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία έως 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.