Skip to main content

Παραμένουν οι βροχές και οι καταιγίδες-Σε πτώση η θερμοκρασία

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 5 έως 10 βαθμούς.

Τοπικά ισχυρές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Άνεμοι έως 9 μποφόρ σε Βόρειο Αιγαίο και Ιόνιο.

Πιο αναλυτικά, σήμερα στο Ιόνιο, στα δυτικά, κεντρικά, ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται βροχές οι οποίες τοπικά θα είναι ισχυρές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στη Δυτική Ελλάδα, στο Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Επίσης, από τη Βόρεια Ελλάδα θα επηρεαστούν σημαντικά μόνο τα δυτικά τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας και η Δυτική Μακεδονία, όπου θα χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές.

Στις υπόλοιπες περιοχές τα φαινόμενα θα είναι κατά κανόνα ασθενή και τοπικού χαρακτήρα. Παράλληλα αναμένεται προοδευτική αύξηση των συγκεντρώσεων σκόνης στην ατμόσφαιρα, ενώ περιορισμένη θα είναι η ορατότητα κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 8 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 13 βαθμούς, στην Ήπειρο από 5 έως 16, στη Θεσσαλία από 5 έως 13 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 16, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 15 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 7 έως 17, και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις που στα βόρεια πελάγη θα φτάνουν τα 8 μποφόρ και στην αρχή της ημέρας τοπικά 9 μποφόρ, ενώ στα νότια πελάγη δε θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων με εντάσεις 8 έως 9 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται βροχές κατά περιόδους και πιθανόν κυρίως στα νότια τμήματα του νομού, μεμονωμένες καταιγίδες, φαινόμενα που έως το μεσημέρι δεν αποκλείεται πρόσκαιρα να είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις 4 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 5 έως 10 βαθμούς.