Skip to main content

Υπό έλεγχο η φωτιά στο Άγιον Όρος - Παραμένουν στο σημείο πάνω από 60 πυροσβέστες

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρίσκονται στο σημείο και με το πρώτο φως της ημέρας επιχειρούν 68 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων και 16 οχήματα.

Υπό έλεγχο τέθηκε από τις απογευματινές ώρες εχθές η μεγάλη φωτιά που κατέκαιε από το βράδυ της Παρασκευής δασική έκταση και χαμηλή βλάστηση με κουμαριές στην περιοχή Άγιος Ανδρέας στο ακρωτήριο Αράπης, στο Άγιον Όρος.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής παρέμεναν στο σημείο και σήμερα, με το πρώτο φως της ημέρας, επιχειρούν 68 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 16 οχήματα προκειμένου να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά.

Η πυρκαγιά καίει σε μια δύσβατη περιοχή, στο βορειοανατολικό άκρο της χερσονήσου του Αγίου Όρους, και βρίσκεται σε πολύ μεγάλη απόσταση από τις μονές Χιλανδαρίου και Εσφιγμένου που βρίσκονται σε εκείνη την πλευρά, ενώ δεν υπάρχουν Σκήτες και Κελλιά που να κινδυνεύουν.

Οι πρώτες εκτιμήσεις δεν αποκλείουν η πυρκαγιά να προκλήθηκε από κεραυνό, καθώς στην περιοχή σημειώθηκε καταιγίδα το βράδυ της Πέμπτης, και πιθανόν σιγόκαιγε για ώρες μέχρι να εξαπλωθεί και να φουντώσει.