Skip to main content

Παρανάλωμα του πυρός νταλίκα στην Εγνατία Οδό τα ξημερώματα (vid)

Πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο κατέβαλαν προσπάθεια να κατασβήσουν την φωτιά η οποία έκαιγε για ώρα στο εσωτερικό του οχήματος.

Στις φλόγες παραδόθηκε αργά τη νύχτα νταλίκα που κινούνταν στην Εγνατία Οδό.

Σύμφωνα με το epiruspost, η νταλίκα με προορισμό από την Ηγουμενίτσα προς την Βόρεια Ελλάδα μετέφερε φορτίο με φράουλες.

Η φωτιά ξέσπασε λίγα μέτρα αφότου είχε εξέλθει από τη σήραγγα της Δωδώνης.

Ο οδηγός της μόλις την αντιλήφθηκε είχε την ψυχραιμία να αποσυνδέσει τον τράκτορα για να περιορίσει τη ζημιά.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής. Πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο κατέβαλαν προσπάθεια να κατασβήσουν την φωτιά η οποία έκαιγε για ώρα στο εσωτερικό του οχήματος.

Ο ένας κλάδος της Εγνατίας Οδού έκλεισε, λόγω της ώρας όμως η κίνηση ήταν περιορισμένη. Έκλεισε επίσης και η Ιόνια Οδός στο Επισκοπικό ώστε να μην φτάνουν οχήματα τα οποία στη συνέχεια δεν θα μπορούσαν να εισέλθουν στην Εγνατία.

Η φωτιά φαίνεται ότι ξεκίνησε από τα ελαστικά της νταλίκας. Όπως ανέφεραν κάτοικοι της Κοσμηράς που είχαν φτάσει στο σημείο, ακούστηκαν πρώτα δύο ισχυροί ήχοι σαν εκρήξεις. Αυτός ήταν ο λόγος που τους έβγαλε από τα σπίτια τους και στην συνέχεια είδαν την νταλίκα να φλέγεται.

Το ρεύμα της Εγνατίας Οδού από την Ηγουμενίτσα προς το Μέτσοβο έμεινε κλειστό για περισσότερο από δύο ώρες ενώ στην συνέχεια δόθηκε στην κυκλοφορία μόνο μία λωρίδα του αυτοκινητόδρομου.