Skip to main content

Παρασκευόπουλος: Ποτέ στο ίδιο τραπέζι με Βασίλη Παπαγεωργόπουλο

«Δεν αποδέχομαι τη συμμετοχή μου σε κοινό τραπέζι με τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο», τονίζει ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.

Κατά μόνας ήταν η συνέντευξη που έδωσε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και καθηγητής Ποινικού Δικαίου Νίκος Παρασκευόπουλος στην εκπομπή De Profundis που θα προβληθεί αύριο στην TV100. Στην ίδια εκπομπή θα προβληθεί και η πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου.

Διαβάστε: Πρώτη εμφάνιση Παπαγεωργόπουλου μετά την αποφυλάκιση στην TV100

«Κατά την προ ημερών προαναγγελία της εκπομπής διαπίστωσα με έκπληξή μου ωστόσο να αναφέρεται ότι οι προσκαλεσμένοι, μεταξύ των οποίων και ο Β. Παπαγεωργόπουλος, «συζητούν περί δικαίου». Η διατύπωση δημιουργούσε την παρεξήγηση ότι οι καλεσμένοι συζητούν μεταξύ τους, ότι ακούν ή παρεμβαίνουν σε τοποθετήσεις των άλλων. Διαμαρτυρήθηκα για την παρά τα προσυνεννοημένα και την πραγματικότητα αλλοίωση και ζήτησα τη διόρθωση», τονίζει ο κ. Παρασκευόπουλος.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

Προ μηνός περίπου κλήθηκα για μαγνητοσκόπηση μιας κατά μόνας συνέντευξής μου στο πλαίσιο της εκπομπής De Profundis που θα προβληθεί στην TV100 την προσεχή Παρασκευή.   Ελπίζω ότι οι τηλεθεατές που θα θελήσουν θα παρακολουθήσουν μια ενδιαφέρουσα συνομιλία μου με τη δημοσιογράφο κ. Μ. Αναγνωστίδου.

Κατά την προ ημερών προαναγγελία της εκπομπής διαπίστωσα με έκπληξή μου  ωστόσο να αναφέρεται  ότι οι προσκαλεσμένοι, μεταξύ των οποίων και ο Β. Παπαγεωργόπουλος,  «συζητούν περί δικαίου».  Η διατύπωση  δημιουργούσε την παρεξήγηση ότι οι καλεσμένοι συζητούν μεταξύ τους, ότι ακούν  ή παρεμβαίνουν σε τοποθετήσεις  των άλλων. Διαμαρτυρήθηκα για την παρά τα προσυνεννοημένα και την πραγματικότητα  αλλοίωση και ζήτησα τη διόρθωση.

Είναι δικαίωμα του καθενός ομιλητή να εκφράζει τις προσωπικές απόψεις του και να προσέρχεται ή όχι σε μια εκπομπή. Είναι αυτονόητο ότι δεν αποδέχομαι τη συμμετοχή μου σε κοινό τραπέζι με τον Β. Παπαγεωργόπουλο για τη συζήτηση θεμάτων της δικαιοσύνης.