Skip to main content

Παρατείνονται για τρεις εβδομάδες τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας

Η κυβέρνηση αποφάσισε να παραταθεί το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας για να μην εξαπλωθεί ο ιός, όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Παρατείνεται μέχρι τις 27 Απριλίου η απαγόρευση των άσκοπων μετακινήσεων, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Οπως τόνισε, κρίθηκε απαραίτητο το μέτρο να εφαρμοστεί για άλλες τρεις εβδομάδες προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία και να έχουν αποτέλεσμα τα μέτρα που έχει λάβει μέχρι τώρα η χώρα μας για να μην εξαπλωθεί ο ιός.

«Η ενότητα, η αποφασιστικότητα και η πειθαρχία που έχει δείξει μέχρι σήμερα συντριπτικά η ελληνική κοινωνίας, μας έχει επιτρέψει να ακολουθήσουμε μια διαφορετική πορεία από τις περισσότερες άλλες χώρες. Σε ελάχιστες ώρες αυτό μπορεί να ανατραπεί. Να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα με την ίδια επιμονή, την ίδια υπομονή και το ίδιο πείσμα, ώστε να συνεχίσουμε να κρατάμε την τύχη μας στα χέρια μας», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανέφερε ότι καθ'όλη τη διάρκεια ισχύος των μέτρων δεν θα διεκπεραιώνονται αλλαγές στους τόπους κατοικίας. «Η αλλαγή του τόπου κατοικίας θα εξετάζεται σε εξαιρετικές περιπτώσεις», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «σε σχέση με τους μέχρι τώρα περιορισμούς, στο επίκεντρο της προσοχής μας βρίσκοννται οι συμπολίτες μας με σοβαρά προβλήματα υγείας που έχουν ανάγκη τη σωματική άσκση. Να έχουν μαζί τους το απαραίτητο δικαιολογητικό και τη γνωμοδότηση από τον γιατρό τους», είπε.

Αυστηρό μήνυμα στους απείθαρχους

«Κάποιοι λίγοι ανεύθυνοι επινοούν διάφορα τεχνάσματα και υπονομεύουν τη εθνική προσπάθεια» είπε ο υφυπουργός.

 Αναφέρθηκε ενδεικτικά σε αυτούς που σήμερα, παρά τον άσχημο καιρό, κυκλοφορούσαν σε δρόμους και παράδρομους εθνικών οδών, ξεκαθαρίζοντας πως απέναντί τους «δεν θα μείνουμε απαθείς» σε αυτή την «απολύτως αντοικοινωνική συμπεριφορά», καθώς δεν κατανοούν ή παραβλέπουν πως βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή τη δική τους και των άλλων.