Skip to main content

Παράταξη Νοτοπούλου σε Τσαβλή: Δεν αντιλαμβανόμαστε τους υπαινιγμούς

Απάντηση για το θέμα των τηλεδιασκέψεων του δημοτικού συμβουλίου έδωσε στον Δρόσο Τσαβλή η παράταξη της Κατερίνας Νοτοπούλου.

«Δεν αντιλαμβανόμαστε τους άστοχους προσωπικούς υπαινιγμούς και υποδείξεις προς την επικεφαλής της παράταξης και αναμένουμε την επίσημη απάντησή του», αναφέρεται σε ανακοίνωση της παράταξης Θεσσαλονίκη Μαζί μετά την απάντηση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Δρόσου Τσαβλή, όπου προέτρεψε την επικεφαλής Κατερίνα Νοτοπούλου να έρχεται σε επαφή με αρμόδιους παράγοντες πριν προχωρά σε ανακοινώσεις που αφορούν τον δήμο.

Η πρόταση της κ. Νοτοπούλου αφορούσε τη διεξαγωγή συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου με χρήση νέων τεχνολογιών, κάτι που ο κ. Τσαβλής είπε ότι θα δοκιμαστεί σε μικρότερες συνεδριάσεις αρχικά, λόγω του αριθμού των μελών του δημοτικού συμβουλίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της παράταξης:

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης απάντησε στο αίτημα της παράταξής μας με δελτίο τύπου στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και όχι με πρωτοκολλημένη επιστολή προς την παράταξή μας, ως όφειλε εκ της ιδιότητάς του, υπηρεσιακά και δεοντολογικά.

 Η παράταξη "Θεσσαλονίκη ΜΑΖΙ" και η Επικεφαλής της επέλεξαν τον θεσμικό τρόπο να απευθύνουν ερώτημα προς τον ίδιο, ο οποίος εκπροσωπεί το Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να δοθεί απάντηση σε ένα πολύ κρίσιμο ερώτημα που αφορά στην ουσία της δημοκρατικής διαδικασίας.

 Δεν αντιλαμβανόμαστε τους άστοχους προσωπικούς υπαινιγμούς και υποδείξεις προς την επικεφαλής της παράταξης και αναμένουμε την επίσημη απάντησή του.

 Επισημαίνουμε και πάλι ότι η πρότασή μας στοχεύει στην βέλτιστη, αποδοτική και κυρίως δημοκρατική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, στο βαθμό που η χρήση των νέων τεχνολογιών ,στις πολύ ιδιαίτερες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε διασφαλίζουν την πλέον δυνατή αμεσότητα ,το δημοκρατικό διάλογο και την ζωντανή ανταλλαγή απόψεων των συμμετεχόντων.