Skip to main content

«Παρελθόν η πανδημία έως τον Μάιο» εκτιμά Ιταλός επιστήμονας

Την άνοιξη θα μπορούμε πιθανόν να βγάλουμε τις προστατευτικές μάσκες δηλώνει ο υπεύθυνος Κλινικής Μολυσματικών Ασθενειών στην Ιταλία

Αύξηση παρουσιάζει σήμερα αριθμός των θανάτων από κορωνοϊό στην Ιταλία. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχασαν την ζωή τους 313 άνθρωποι και τα κρούσματα που καταγράφηκαν είναι 196.224.

Η περιφέρεια της Τοσκάνης, όμως, έκανε γνωστό ότι στον σημερινό απολογισμό των θυμάτων, συμπεριελήφθησαν και 37 ασθενείς που απεβίωσαν κατά το περασμένο εξάμηνο και λόγω λανθασμένου υπολογισμού δεν είχαν καταγραφεί. Οι θετικοί στον ιό, στην φάση αυτή, στην χώρα είναι 2.222.060.

Συνολικά, σήμερα πραγματοποιήθηκαν 1.190.567 διαγνωστικά τεστ, το 16,5% από τα οποία, προέκυψε θετικό, όπως μεταφέρει το ΑΠΕ.

Έπειτα από σειρά ημερών, για πρώτη φορά μειώνεται ο αριθμός των ασθενών με Covid-19 στις μονάδες εντατικής θεραπείας: είναι 1.669, δηλαδή 8 λιγότεροι από χθες. Στους νοσοκομειακούς θαλάμους νοσηλεύονται 17.309 ασθενείς με κορονοϊό.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη πάντως του Ματέο Μπασέτι, υπεύθυνου της Κλινικής Μολυσματικών Ασθενειών του Νοσοκομείου Σαν Μαρτίνο της Γένοβας, «τον Απρίλιο ή το πολύ τον Μάιο θα πρέπει να έχουμε αφήσει πίσω μας την πανδημία, και θα μπορούμε πιθανόν να βγάλουμε τις προστατευτικές μάσκες».

Ο Μπασέτι προέβλεψε επίσης ότι «έως το τέλος της άνοιξης θα έχει εμβολιαστεί το 95% του πληθυσμού της χώρας και πάνω από το 50% των Ιταλών θα έχει μολυνθεί από τον ιό».